Thursday, January 21, 2010

kejadian di majlis kahwin


kisah ni berlaku few months yg lalu
baru harini teringat nak citer

masa tu aku n hubby attend satu wedding kawan kami
wedding ni kat kg
so normally org kampung
akan pakai khemah
so kawan kami ni
oleh kerana kawasan rumah terhad
so khemah kene separate
satu sini, satu sana

masa aku n hubby nak g makan
tuan rumah nampak kami mcm tak tau nak g mana
sebab tgk macam diorg separate
bhg laki dan pompuan

then tuan rumah ckp
'dek, duduk jer sekali, boleh makan sama2, 
tak kisah pun'
something like that la..
so aku n hubby pun amik makanan sama2

bg aku, takkan lah dtg kenduri nak makan sorg2
tak seronok la kan,tul tak?

so time dah amik makanan, tunggu la hubby
g amik kan air minum
tibe2 ada sorg pakcik tegur aku

'ai dek, tak boleh nak berpisah ke,
mesti duduk sama2 je ke?'
dalam hati aku, pakcik ni kenapa
dah la buat muke kurang ajar
pastu pakcik tu siap mcm geleng2
seolah2 meluat sgt ngan aku


'pakcik jeles ke? bini pakcik tak sudi teman'
ok, itu dalam hati aku je
nak aje aku tanya, tapi tak sampai hati
takut bini dia dah mati ke

sebaliknye, aku jawab
'dia suami sy, xsalah kan?
tuan rumah yg bg kami duduk sekali'
personally, bg aku kalau pakwe aku sekali pun
ape salahnya nak duk ngan pakwe
bukan kita nak berasmaradana kat situ

bile hubby sampai
cepat2 pakcik tu blah
takut la tu tgk laki aku

kesimpulannya,
kalau ada majlis kahwin
tolonglah jgn asingkan tempat makan pempuan dgn laki
kalau tempat ambik makann tu
takpelah kan
ni tempat duduk pun nak asing
kan susah...
sapelah nak g kenduri tercongok2 makan sorg2
tapi terpulang la kan
majlis korang, korang punye hak..
majlis aku dah lepas pun... ;)


*majlis perkahwinan ku setahun yg lalu*

itu saje. sekian.

20 comments:

mie said...

kalo dikampung mmg begitu la style nya....
tp bg aku, selamber je....
betul juga ckp tu..
xkn nk mkn sorang2...
hehheee

Didi Nadhirah said...

jeles tu pakcik tu

intan izani said...

mie..
tulah pasal kan
kalau ada geng takpe jugak

intan izani said...

didi,
haah..
ntah ape yg disakithati agaknya

puterikurekure said...

intan, kat bahagian utara ni kat kampung2 memang diorang asingkan pompuan lelaki. tang tempat kite ni yang pekan ni pon kadang2 ada orang wat camtu lagi. huhuhu~

black_mel said...

setuju...abis kalau sedara mara yg datang mcm mana?kalau pakcik tu sound sy masa kenduri sedara sy,terus sy halau pakcik tu balik..lantak la pakcik tu ketua kg ker apa...x logik la nak asingkan...kalau yg bwk anak kecik kan susah..slalu leh gilir jaga...

intan izani said...

puteri,
tapi tak jugak tau
kat kg kite org tak buat cmtu pun
duduk je ikut suke
taktau la kan
tapi mcm tak bape sesuai rasenye kan..

intan izani said...

blackmel,
haah mmg tak sesuai
majlis kahwin duduk kena asing2
sebab kita dtg dgn family kan
betul2
selalu terfikir yg bawak anak tu lagi susah

F U N F A B U L O S I T Y said...

geram gak kat org tua tu(i mean pakcik tu)
sunggoh kurang hajar berbahase dewan bahase sebegituu ye-
org tua tu ting tong kot-sibukk je kan?eeee myampah kalo org tua perangai macam @#!##$(F word) ;D

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said...

memang pelik la ape motif dieorg nak separate kan tmpt duduk nie..dah tu kalo org tu dtg ngan anak lelaki die, xpepasal anak die kena duk tmpat lain..kat kg. i pun same buat mcm tu..tapi aku xmo lah..mcm susah aje

intan izani said...

fab,
takde maknenye ting tong
entahlah tah ape dia emosi sgt

intan izani said...

nurfazlyna,
mmg takde motif
kalau sekali pun boleh duduk campur2
kita bukannya nak dok dekat lekai ngan pempuan
dah tentu kita duduk selang seli jugak
mmg takde isu kan

fashah84 said...

intan..

aku pun pernah p majlis camni masa kat kedah..khemah asing2,jauh plak tu antara satu sama lain..tp aku slumber je duk ngan abg aku..tp bila tgh mkn tu,toleh kiri kanan aku jer sorang pompuan dalam khemah tu...waaaaa...malu gak rasanya...

so,aku rs mmg x sesuai pun kalo nak asing khemah camtu kan..

MY said...

yer.. sokong sgt2.. susah kan klu kena duk asing2.. even me x kawen lagik.. tapi dah g ngan partner xkan la nak duk mkn sorg2.. huhu.. x menarik..

intan izani said...

faze..
tulah pasal kan
mmg tak sesuai

intan izani said...

my,
haah kan,
sape nak makan sorg2
dahla tempat tak familiar
huhu

NORLINA said...

intan,aku pun penah kene sound..time kt kenduri kawin cousin aku..aku n hubby aku lepak bwh khemah,aku tak sehat time tu so hubby aku urut2 la aku skit..pastu suami aku blah pi tmpt lain.tibe2 ade sorg mamat ni dtg kat sound2 aku..die kate aku ni tak tau malu ke pegang2 kt khalayak rmi,buat maksiat..aku ckp la tu suami aku..then abah aku yg ddk depan aku dtg sound mamat tu,die ckp 'ni anak sy,takkan anak sy nk bt maksiat depan sy'..malu je mamat tu trus blah..sampai mati pun aku takkan maafkan mamat tu coz die dh malukan aku depan org rmi..

NORLINA said...

intan,aku pun penah kene sound..time kt kenduri kawin cousin aku..aku n hubby aku lepak bwh khemah,aku tak sehat time tu so hubby aku urut2 la aku skit..pastu suami aku blah pi tmpt lain.tibe2 ade sorg mamat ni dtg kat sound2 aku..die kate aku ni tak tau malu ke pegang2 kt khalayak rmi,buat maksiat..aku ckp la tu suami aku..then abah aku yg ddk depan aku dtg sound mamat tu,die ckp 'ni anak sy,takkan anak sy nk bt maksiat depan sy'..malu je mamat tu trus blah..sampai mati pun aku takkan maafkan mamat tu coz die dh malukan aku depan org rmi..

NORLINA said...

intan,aku pun penah kene sound..time kt kenduri kawin cousin aku..aku n hubby aku lepak bwh khemah,aku tak sehat time tu so hubby aku urut2 la aku skit..pastu suami aku blah pi tmpt lain.tibe2 ade sorg mamat ni dtg kat sound2 aku..die kate aku ni tak tau malu ke pegang2 kt khalayak rmi,buat maksiat..aku ckp la tu suami aku..then abah aku yg ddk depan aku dtg sound mamat tu,die ckp 'ni anak sy,takkan anak sy nk bt maksiat depan sy'..malu je mamat tu trus blah..sampai mati pun aku takkan maafkan mamat tu coz die dh malukan aku depan org rmi..

NORLINA said...

intan,aku pun penah kene sound..time kt kenduri kawin cousin aku..aku n hubby aku lepak bwh khemah,aku tak sehat time tu so hubby aku urut2 la aku skit..pastu suami aku blah pi tmpt lain.tibe2 ade sorg mamat ni dtg kat sound2 aku..die kate aku ni tak tau malu ke pegang2 kt khalayak rmi,buat maksiat..aku ckp la tu suami aku..then abah aku yg ddk depan aku dtg sound mamat tu,die ckp 'ni anak sy,takkan anak sy nk bt maksiat depan sy'..malu je mamat tu trus blah..sampai mati pun aku takkan maafkan mamat tu coz die dh malukan aku depan org rmi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...