Thursday, January 14, 2010

kesan vaksin h1n1 gegarkan dunia


citer dah 2-3 bulan lalu
tp kesan masih ada
and masih hangat diperkatakan

hanya kerana mendapat suntikan vaksin
(actually aku pun tak pasti H1N1
or flu vaksin lain)
yg mana suntikan diambil pada
hujung bulan ogos 2009
 sorg cheerleader, Desiree Jennings
mendapat penyakit dystonia
yang mana dia seolah2 mcam OKU
iaitu dia terpaksa jalan terbalik (kebelakang)
tak boleh bercakap lancar
kalau nak ckp lancar kene lari baru boleh
jom tgk video



simpati kat dia kan?
10 hari pas dpt vaksin
terus jadi mcm tu
ish3

tapi skrg dia dalam proses recovery
ada pakar yg bantu dia
jalan kedepan dah boleh sikit2
cakap pun dah lebih difahami
maklumlah teknologi perubahan kat sana maju
good for her.... ;)

13 comments:

ezzati said...

iskk...apa punye vaksin ni..

intan izani said...

zati,
scary kan?

fairul afif said...

siyes la vaksin h1n1...mak aku amik 2..sbb dier keje kesihatan..

Umar Zakir Abdul Hamid said...

http://www.davidicke.com/content/view/26440

assalamualaikum kak

akak cuba baca link atas ni
kalau akak rasa terlalu panjang

saya bantu akak berikan kesimpulan ringkas kat artikel kat link ni

h1n1 adalah satu agenda pihak tertentu .. dan vaksin h1n1 tu sendiri ikut kajian dalam vaksin tu sndiri ada penyakit tu...orang yang kena cucuk lebih berpotensi kena sakit tu dari tak kena..

tu sbb kalau kita lihat.skang ni mane ade kecoh2 dah kes h1n1 ni.

kesimpulan bagi kita semua :apabila satu benda diperbesar2 kan.
jangan mudah percaya. kaji siasat dulu..

saya hanya menyampaikan apae yang saya tahu
moga akak dapat manfaat
assalamualaikum
maaf jika terkasar bahasa
tegur saya jika silap

Umar Zakir Abdul Hamid said...

nyway
tak silap saya
video ni bukan pasal vaksin h1n1
ni pasal vaksin sakit laen ni
tapi konsep dia same

vaksin diberi untuk sebarkan penyakit tu

nampak cam takleh dipercayai kan?
ngarut kan?

tapi tu la
kebenaran lebih aneh dari kepalsuan

intan izani said...

fairul,
mak amik?
nape mak amik
takpe ke

bEEdLE d' bARd said...

xpenah plak tau pasal benda nie...

anyway, jom lawat blos saya:
http://bard87.blogspot.com

black_mel said...

act dulu masa kena h1n1,nasib baik x kena cucuk..coz dia bagi antiviral pil..tp rasa mcm ada kesan smpingan sikit..not sure..tp mcm tiba2 ada rasa gemuruh...skrng dh kurang..

F I T said...

sian plak tgk..adoii mintak simpang byk2..

intan izani said...

umar zakir,
ada gak tau pasal benda tu
nnti sis g ur link tu
thnx for responding ye...

intan izani said...

beedle,
baru jugak kes ni
ok nnti sy lawat k

intan izani said...

blackmel,
rasenye die cucuk org yg da serius kot

intan izani said...

fit,
betul2
mintak simpang lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...