Friday, January 8, 2010

mana satu pilihan kalbu?

kalau diberi pilihan
character mana yg paling korang rela terima
sbg pasangan hidup...
in case korang mmg betul2 dah takde choice..
one of my fren, berdepan dgn situasi salah satu
watak kat bawah
nak tinggal, tapi sayang..
so kalau korang rela yg mana?



1. pasangan korang ni buat dek je kat korang. nama je couple,
tapi sms pun sehari sekali, kol adalah 2 minggu sekali,
itupun kejap aje. dating apetah lagi. even dok dekat jumpe jarang2,
tapi anda mmg yakin die seorang yg setia,
cume rasa tak bahagia sbb org lain yg takde
couple nampak lagi bahagia dari korang.



2. pasangan korang ni macam kurang kasih sayang. setiap masa pun nak kol.
setiap saat pun nak sms, sampai kornag naik rimas sgt2. kalau anda
tak kol die, mule lah nak merajuk. mmg die betul sygkan korang,
tpbelum kawen dah lelebih sampai korang tak selesa dan
kawan2 pun tak selesa.


3. pasangan korang ni over-protective. sikit2 tak bagi korang keluar. sikit2
tanya kat mana, kalau korang kuar ngan member, sikit2 suh balik cepat.
dia asyk risau memanjang. kalau korangkuar suruh kol die sebab
die risau ape2 jadi. korang yakin die bakal jadi spouse yg baik, tapi
masa bercinta anda rimas sgt. tak mampu nak tahan.



4. pasangan korang ramai sgt kawan opposite sex.
contohnye kalau laki, ramaisgt kawan pempuan.
sikit2 die sms tgh makan ngan colleague pempuan.
kalau die ada masalah pun die citer kat member pempuan. die puny bff pn pempuan.
sms kat hp die pun penuh nama pempuan. die mungkin setia, tapi anda agak
takut die jatuh hati kat kawan2 pempuan die.

ok thats it. nak dgr pendapat korang. thanx for responding.
;)


*gambar2 rain sekadar hiasan dan pencuci mata..heheh

20 comments:

Sharinginfoz said...

susah nak buat pilihan kan...

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

azwa said...

akak ingat kita tak
budak seta dulu
kite muda setahun je dari akak
kite kenal time camping dulu
kite budak krs

intan izani said...

sharing...,
smpt lagi promote eh...
ish3

intan izani said...

azwa,
azwa mane eh?
cam teringat2 sikit
tapi tak bape ingat lak
budka hostel ke tak
ada fesbuk?
add akak kat tepi tu kanan tu kalau ada.. akak tak leh recall la..
hehe,sowi eh

zella said...

susah nk pilih r....
=(

intan izani said...

zella,
susah eh
huhu

~0~ said...

memana jek...ekekek

~@k1 is @utuMn!~ said...

sis!~

aki nak yg dalam gamba eakk!
xmo yg dilistkan 2..
jika bley dibuat pilihan..
awhh2~
hehehhe

intan izani said...

~0~,
yolah
jawapan tak best. huhu

intan izani said...

aki,
yg dlm gambar dah berpunye
camno?
hehehe

[z@ck] said...

used to have num 1..
susah..kita nak rasa disayangi but dia yg style x amik pduli sgt..

kehendak tak dipenuhi dan hubungan selalu jadi tunggang terbalik..setiap masa nak tarik muka..

ye la..sapa suh tak amik pduli sgt kn..
huhu

intan izani said...

zack,
sy pun pernah alami yg num 1
seksa betul kan?

fashah84 said...

aku nk no 3 nyer... sbb aku rasa disayangi...kira aku ni manje ler org nye... kalo dpt pasti x kuar rumh ler aku...hahahahaha

anyway,terpk plak...mn aku nk cmpak cik abg aku ek??

Mohd Hafizd said...

hmmm..yg no #1 tuh mcm tuan empunya commentor jer...huhu

sukiminna said...

pilihan ko ni susah bebeno ar..

tapi kan aku rasa macam aku ni campuran beberapa kategori yg ko mention jek..hahaha..terasa plak.kui2

F I T said...

baik ambik pilihan pertama je..takpe kalu dia pasif..yg pasangannya kena a bagi kegembiraan skit..wat lawak slalu ke..baru a bahagia..apapun cinta tu pasal menerima baik dan buruk..takleh memliih sgt..memang kita takleh jadi cm org lain, tp masing2 bleh perbaiki diri kan..heh ^_^

intan izani said...

fazee,
betul2
bg aku biar die protective dr langsung tak peduli
seksa wooo

intan izani said...

hafizd,
sila lah berubah
sian si dia..
hehehe
sy bercakap based pd experience
seksa sgt

intan izani said...

suki,
ko paling tepat yg mana eh
ha baik ngaku cepat..
;)

intan izani said...

fit,
yeke
kalau akak no 1 tu mmg tak sanggup
rasenye baik no 3
mmg seksa tapi pas kawen ok la kan
kalau no 1
takut kawen nanti hambar..
tepuk dada tny selera kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...