Saturday, January 23, 2010

si buta dan sogo


aku n hubby baru balik dari sogo
letih juga berjalan

hubby beria2 sgt nak g pertama komplex
semata2 nak cari casing henset leather
kemain lagi

takpe, berjodoh juge bertemu teman lama
teman sekolah hubby
yg dari jauh menyebut nama penuh hubby

tgh2 melintas di zebra line
tibe2 ada sorg buta lari laju masa melintas
takut tak sempat
hubby cakap
'aik, org buta pun jadi tak buta bile melintas'
tak tau la die betul2 buta atau buat2
atau die buta sebelah mata
atau kawan kat belakang jerit 'lari!!!!'
kalau buta betul takkan berani lari
iyelah, dah kata buta
tak dipimpin pulak tgnnya
takkan tak takut berlanggar org lain
tak pun lagi teruk
langgar kereta...

tinggalkan kisah si buta
terkejut tgk demonstrasi pelajar dpn sogo tadi
itu aku citer di next entry



hasil rembatan di sogo
dpt juga beli beg tgn
n wallet utk hubby
yelah, sogo ni asyik buat sale
yg menaikkan nafsu utk keluarkan duit poket
yg da susut ni
aishhhh...

parking di luar sogo itu
dah jadi rm7..benci...
dulu rm5 je..
tapi nak wat cmne.. takkan nk parking bersepah...

itu je nak kongsi...
;)

5 comments:

Ninie Fairuz said...

syoknye shopping..

ezzati said...

dia buta time nak minta sedekah je kot..hehe

intan izani said...

ninie,
girls' bestfren.. ;p

intan izani said...

zati,
tulah pasal..
tp tak tahu la kan

F I T said...

kenapa wanita suka pakai byk handbag? pakai satu takleh ke? adoii :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...