Monday, February 1, 2010

movie review-Legion


seperti aku citer semalam
aku tgk citer legion kat alamanda

citer ni mmg best
aku baca pasal review citer ni kat blog bom

so kebetulan otw ke putrajaya semalam
ada poster movie ni kat highway
aku pun citer kat hubby
die punye jalan citer
terus hubby ajak tgk...

kisah ni
mmg totally bertentangan dgn akidah islam
kalau tgk sekadar tgk je ye...

kisah malaikat mikail yg engkar dgn
suruhan tuhan
ini mendatangkan kemarahan jibril
lalu jibril hantar ratusan org utk 
meneruskan misi itu
ada adegan pergaduhan jibril dan mikael
bunuh membunuh
citernye best bagi aku
cume agak sempit jalan citer
tapi still menarik...
citer ni 18pl sebab 
budak bawah umur kalau tgk
takut terpengaruh...
jadi jgn lak kita terpengaruh
Allah maha mengasihani dan menyayangi
bukannya kejam seperti yg digambarkan dalam citer ni

persoalan: kenapa para malaikat tidak bergaduh antara satu sama lain?
islam: kerana para malaikat tidak mempunyai nafsu baik 
dari segi apapun...

makanya, 
jgnlah kita mempercayai karut marut
omputeh yg mungkin cube merosakkan minda kita

enjoy the film ;p

4 comments:

Mohd Hafizd said...

gud conclusion..nk kne g tgk lah..

intan izani said...

hafizd,
g la tgk
best.. ;p

Pocket said...

yg ni,
i dont think i'll be spending much on this one, maybe DVD jer kot :D

tp malaikat mikael?
alamak pocket dah ilang idea,
yg mana satu mikael nih yek?
nama islam utk lucifer ker?
(The angel banished from heaven tu?)

peh, malu nyer nak tanya soalan atas tu:(.. nampak sangat kureng pengetahuan

intan izani said...

hehe
dalam citer ni
ada dua angel
michael ngan gabriel

michael la angel yg banished from heaven tu...
sungguh merepek kan?

;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...