Monday, March 8, 2010

entry luahan perasaan seorg isteri


buat engkau..
u know who you are
masa kau tiba2 hadir semula dlm hidup hubbyku
hubby dgn tangan terbuka menerima kau
melayan kau sbg tetamu
kau dtg tgh malam
hubby melayan ko dgn baik 
sampai aku tertido tunggu hubby kat bilik
lewat ko balik tp sikit pun hubby tak komplen kat aku
aku je komplen dalam hati
sbb aku kesian kat hubby

walaupun ko tahu hubby aku keje esok harinya
pukul 7.00 dah kuar rumah
pukul 6 lebih sampai rumah
kdg2 legi lewat
sbb byk benda nak setel
dan kau tahu keje macam laki aku 
menuntut rehat yg cukup
supaya fikiran cerdas utk ligat berfikir esoknya

bila ko offer benda tu kat hubby
bukan main happy hubby aku
ko tau tak?
ko tau hubby aku minat kumpul benda2 mcm tu
ko pulak offer
ibarat org mengantuk
disorongkan bantal

tapi setiap kali hubby tanya pasal benda tu 
bukan main byk alasan ko bagi
bile kami g damansara
ko kata ko kat tempat lain
bile hubby kol lg
ko kata kat kuantan
ko suruh hubby g sendiri rumah tu
ambik brg tu ngan kawan ko
dari kl nak balik kelantan
sanggup kami lalu kuantan semata2 nak amik benda tu
tapi bila kat sana
ko tak angkat henfon

tibe2 ko kol ko ckp
kawan ko yg pgg barang tu keje kilang
so waktu tu die keje
takkan selama ni ko tak tau die keje kilang?????
mmg masa tu aku geleng kepala
aku tahu ko menipu
hubby diam tanda kecewa

skrg, ko kata benda tu kat kl dah
bila hubby nak pegi ambik
ko kata ko kat kuantan pulak
ok, aku terima
ko kata ko balik semalam
tapi semlam hubby aku tanya
ko kata ko belum balik
ko bodoh ke? 
takde duit sangat nak inform hubby aku?
sms kan ada
ke ko mmg suke bg org harapan palsu??

skrg, aku mmg takkan percaya ko
jujur aku cakap
raut wajah ko sebenarnya dah buat aku tak suke
tapi aku hormat sbg kawan lama hubby aku

sape suruh ko offer hubby benda tu
at the first place kalau 
sebenarnya ko tak nak bagi?????
hubby tak pernah mintak pun
tapi ko yg offer
ko tahu hubby aku baik
ko perkotak-katikkan perasaan dia...
aku sbg isteri sakit hati sgt ngan ko ni
mmg aku marah

ko dahla tibe2 muncul balik dalam hidup hubby
ko permainkan perasaan die pulak
aku dgr hubby aku sebut perkataan 'pelawok'
(bahasa kelate) aku rasa maksudnye penipu
so ko mmg suke menipu

kalau ko bace ni
dan ada kemungkinan ko mmg tgh bace
aku tahu ko pasti tahu sape ko
so ko fhm2 la sendiri
ape perasaan kami skrg

muke aku mmg baik
tapi aku jahat pada 
org yg jahat mcam ko.
ko jahat.
jahat.
aku kesian kat hubby aku.
penuh harapan nak benda tu.
ko mmg jahat. 
ko tahu hubby aku sanggup susah payah tolong org
walaupun org macam ko.
tapi ini balasan ko kat hubbyku.
ko jahat. 
bencik. 

aku syg sgt hubby aku.
sbb tu aku tak suke org buat hubby aku mcm tu.
tapi kalau ko minta maaf pada hubby
aku maafkan ko.
aku nak tunggu kata maaf ko je. 
malam tadi hubby dah kata taknak benda tu
ko plak kata ambiklah benda tu..
aku rasa kalau ko ikhlas nak bagi
kalau boleh je bawak dtg umah kami.
itu tanda ko ikhlas
jgn sms hubby aku lagi
suh ambik benda tu kat mana2
mmg aku marah.

note: marahnye aku kat budak ni.  Astaghfirullahalazim...


11 comments:

ezzati said...

mmg marah ni gayanye..sabar2..ni la dugaan namanye..kita sangka kawan..rupanye musuh dlm selimut..

Muslimatul Ghada_Love Islam!!! said...

bersabar jela eh...akan tiba pengajaran untuk dia...Allah tu maha berkuasa

NiSa said...

Intan, sabar bebanyak k. org mcm tu jgn dilayan. actually, ape bnda tu?

Zoul said...

sabor jerlah.. memang ada memacam jenis manusia kat dunia ni..
TAPI... aku memang tak sabor... APA KE BENDENYER...? grrrr

MamaCira said...

macam nak tak nak bagi je?!
kalau x nak bagi tak yah lah offer..
macam² je org skrg ni..

syaf said...

bende apakah???
kesian hubby ko..
sabor sabor

puterikurekure said...

apala pangai camtu.
kesian hubby intan ek.

thezaila said...

sabar intan.. sabar..

fashah84 said...

sabar pn. intan..jgn marah2..
org perangai mcm tu mesti ade balasan setimpal utk dia..!!anyway..apa barang tu?

shahdiana said...

yana pun pantang orang main tipu2 ni..pantang sangat...lagi2 hubby yang kena tipu...orang yang kita sayang kan...

saleha said...

meremang bulu roma sy bace n3 ni....sape lah manusia yg jahat sgt tu...memberi harapan kepada yg xpasti...ni n3 sehn yg lalu....skrg baru bace...apakah sebenarnya brg tu intan?semangat nk th jgk....:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...