Tuesday, March 9, 2010

jalan2 pasar lookin@memory lane, Ipoh


ujung minggu lalu
hubby ajak jalan2 kat ipoh
katanya nak singgah tempat yg
hubby selalu pergi masa study kat
matriks gopeng dulu

kul 5 aku dah bangun 
siap2 gosok baju,mandi
dan terus bertolak
bukan main semangat lagi
takut lambat sampai
itupun ambik  3 jam lebih nak sampai

smbhyng, sarapan kat RnR
 *sarapan pagi tu, mahal*

tempat yg hubby nak sgt pegi tu
nilah, pasar lookin @ memory lane
kat ipoh
org ipoh tentu familiar
pasar ni jual macam2 
yg istimewanya dia jual barang2 lama
tekun aku tengok diorg

ni gambar2 aku ambik kat sana

kdg2 barang diorg jual ni
kelakar pun ada
mmglah barang lama
tp barang yg kita dah nak buang
macam casing spek mata
spanar2 berkarat2
tu pun diorg jual
pendek kata, sume brg lama diorg jual
duit2 lama pun ada
buat pengumpul duit lama
mmg patut dtg sini...

sebelum balik, makan mi sup dulu
hubby cakap dulu
setiap kali hubby g situ
takkan terlepas
makam mi sup


murah je, rm2.. mana nk dpt kat kl

pastu kami singgah umah sepupu hubby
then balik umah
walaupun jauh tp seronok jalan2
cuma panas terik yg tak tahan tu
almaklumlah skrg musim panas....

11 comments:

NiSa said...

sebalum habis baca td, terfikir gak Intan makan tak sup kat ctu. Then bila dah abeh, senyum ja sbb Intan mkn jgk. sedap kan sup kat ctu.

dah lama x round2 perak. rindunya kat perak.

intan izani said...

nisa,
byk gerai sup kat situ kan
sedap pulak tu
;p

syaf said...

pergh dah macam uptown pon ado/...
kedai lorong pown ado gak

Adya A. said...

beshnyer jalan-jalan.....

sasha* said...

byk barang-barang antik ni.mak sy pun suka brg2 lama.kdg rs nak buang je haha tp mesti kene dgr dia bebel dulu :P

puterikurekure said...

kite tak pernah pon pi pasar ni. kat ne ek?

tgk. orang perak pi tanya org kl.
:P

fashah84 said...

wah...
mcm best jer...lain kali teringin gak nak p...

Liza said...

the last time i went to ipoh was like 7 years ago, tu pun pasal keje...kena plan a trip nie

Mohd Hafizd said...

nih gerbang malam~ hihi

best2

Budak Pipi Tembam said...

sepanjang kat ipoh, 2kali jer pergi situ sebab tak digalakkan pergi. Jalan sesak sumer. Huhu. Ditambah pulak dengan panas. Adeh! Tapi tak sesak ker sampai sis amik pic semua tuh. Hihi. Jauh jalan kan? Urm...

shahdiana said...

napa tak bagitau datang ipoh...buleh belanja makan.....bukan senang dari jauh nak datang.....tapi intan n hubby rajin berjalan kan....:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...