Monday, March 1, 2010

movie review-Niyang rapik


spoiler alert, jgn baca bg yg nk tgk
kalau x,dah tak suspen nnti...

semalam after parents aku balik
aku n hubby 
g jalan2 kat the curve

so, hubby ajak tgk wayang
kami sama2 plan nak tgk niyang rapik
(sape kata aku tak support local film?)
sbb tgk trailer macam best
plus, hubby mmg minat drama bersiri 
puaka niyang rapik

cmne ceritanya?
untuk aku citer ni biasa2 aje
takde ape yg menarik
mula2 macam menarik
tp bile dah sampai kampung niyang rapik
mmg boring
ada few parts je yg menarik

for me, kelemahan citer ni
letak pada skripnye
betul2 tak strong
diorg sume nampak macam berlakon
nampak cam tak real
kalau takut pun muke tak real takut
sebenarnya kalau ikutkan
idea citer ni mcm dah menarik

mungkin bg sesetengah org
yg suke layan movie jgn pandang belakang dulu
mesti rasa citer ni best
tp aku nye feel mmg tak sampai
aku tak lah kata citer ni tak best langsung
masih ok untuk ditonton
dan aku rasa ramai kot yg suke

aku cume rasa
byk benda yg nak dipertikai dalam citer ni
salah satunye
kemunculan hantu yg tibe2 je muncul
tak pasal2 dan menyampahkan aku
pastu budak berempat yg asyik2 jatuh
nak lari jatuh
nak turun tangga jatuh

oh ye, hubby aku pun tak bape minat
katanya, menyesal tgk kat wayang
mungkin expectation hubby lebih tinggi
die mengharap watak seperti
ustaz amirul dlm puaka niyang rapik
muncul dalam filem ni...

moga mutu filem melayu diperbaiki lepas ni
;p

5 comments:

Mr PenyuBiru said...

aku baru nak cari review pasal filem ni, tgk ko dah update.cantik aa. sebab semalam ade caller cakap filem ni "ok la..".
btw thanks 4 sharing.

intan izani said...

pb,
no problem
;p

~0~ said...

xjadi nak gi tengok...hahahha

hajarus said...

baru cadang nak p tengok... alamatnyer planning harus dipertimbangkan nak p tengok @ tak...
macih for sharing yer... :d

syaf said...

2 r;...member pown ckp cam tu gak..so aku pown cam malas nk p tengok
trailer jerk gempak ...ceh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...