Saturday, March 20, 2010

trend buat group dalam facebook?


sekarang ni
facebook dah jadi satu kemestian
dah jadi medium penghubung rakan2 
baik rakan lama atau rakan baru
semua yg boleh akses internet dgn mudah
sure ada facebook
tak kire tua muda atau sesape saje
bahkan, trend ahlipolitik di facebook juga sudah merebak
mana lah pemilik facebook tak jadi antara 
org terkaya kat dunia
muda2 dah loaded... 


satu lagi trend kat facebook
trend buat fan page atau group
setiap hari ada je invitation utk aku
dah berpuluh2 invitation aku dpt
tak sempat nak view semua
mana2 grup yg anti org lain
contohnya anti artis ke ape ke
mmg aku tak join
untuk ape nak membenci sesama islam
kita semua umat muhamad
sedara sesama islam
betul tak??

kalau rakan2 blogger yg aku kenal
add aku kat bg fan kat fan page diorg
aku accept je
tanda sokongan
tapi aku takde fan page lagi
lawak pulak rasenya
nak ada fan2 ni

itu je nak citer
fan page anti saiful bukhari pun ada
ada jugak add aku
tapi aku tak accept
rasenye kita tak tahu ape yg saiful lalui
who knows
dont simply express our feeling towards him
pity him...
walau kdg2 aku pun rasa nak marah dgn isu itu
but again who knows..
plus, aku takut kene dakwa/tangkap/ban
hubby pun banyak kali pesan
'think deeply first before u express ur idea syg....'

;p

7 comments:

Irtiyah said...

Salam

memang kena fikir panjang... malah saya selalu nak tulis sesuatu dalam fb tp cancel. Kadang2 tulis baik2 pun tak kena dengan mood orang tu... jadi lain pulak. just jadi medium "kalau korang cari aku ...aku ada kat sini" pada kawan2 terutama kawan2 dari zaman sek aje.

kalau kat blog pun... rasanya tentang saya dan keluarga saya aje.. kot. hehe...

kalau awak perasan saya menyentuh isu sensitif bagitau saya ya... at least awak boleh ingatkan saya. sebelum jadi yang bukan2.

deqyalalink said...

baiknya hubby..teringn nak dpt yg baik :)

oohh btw samela byk jugak dpt invitation tapi tak semua pun approve, tengok n pilih :) mostly reject heheh

intan izani said...

irtiyah,
haah
skrg org dah tak perlu minta henpon
especially kawan2 lama kan
insyaAllah, kalau ada isu sebegitu
saya tegur.. ;p

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

zara ada fan pages~

segan je daku~

walalala~

tapi lah kan, yg ajak benci2 ni, memang zara laju je ignore~hahaha~

intan izani said...

deqyalink,
insyallah bukan susah nak dpt hubby yg baik
asalkan kita pun mesti jadi org yg baik
haah mostly reject
grup mengarut2 kan yg banyak ;p

intan izani said...

zara,
takpe ada fan page ni
sy ok je
pun trend jugak
yg tak elok bila grup anti2 ni
tak best la kan.. ;p

Liza said...

for me, kalau agak2 invite yg tak berkenan, ignore jer, sometimes the groupings look so mengarut to me, tapi, biaq pilah they all nak get some kick out of this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...