Tuesday, April 6, 2010

aku yg tgh dlm vegetarian mode


skrg aku kurang makan ayam
actually dah seminggu tak makan ayam/daging
satu kejayaan buat aku
sila tepuk tangan ramai2

skrg aku cube makan lebih sayur
dan masak apa2 tak letak telur
kerapkan puasa
ada sikit2 rasa macam vegetarian
jenuh jugak jadi vegetarian
hubby dah seminggu jadi vegetarian
tapi bukan sebab nak kurus
aku sorg je yg nak diet
tapi selalu diet hangat2 taik ayam
separuh jalan terus lupa diet

aku mmg kuat makan, tak kira waktu
kdg2 tgh malam kalau lapar pun aku bantai makan
dahla aku ni rajin masak..
tapi bile tgk badan semakin sehat
terus rasa menyesal
harap2 diet kali ni berjaya

antara menu yg aku makan

  cucur jagung
biasalah kalau aku wat cucur jagung letak telur
tapi ni tak letak,ganti dgn air panas
boleh tahan jugak... 

takdelah aku diet menggila
just kurangkan makan, makan tetap makan
nasi aku makan jugak sekali sehari
tak best lak rasenya sampai berlapar betul

tapi masalahnye esok habis vegetarian mode hubby
kalau hubby dah kembali normal
mampu ke aku sorang2 ni lawan nafsu makan?
aish....

5 comments:

qellissa said...

cucur jagung ye?cam sedap..sekali tgk igt begedil td...=)

hanieda said...

abah sy suka sgt cucur jagung
sedap jugak kan

intan izani said...

qelissa,
sedap jugak cicah ngan sos
lama da tak pekene begedil sedapnya..
heheh

intan izani said...

hanieda,
sedap jugak sesekali makan ;)

fashah84 said...

intan...

chaiyok2..intan...
jgn putus asa..even pun hubby ko dah x diet,ko mesti teruskan..nak cantik utk hubby ko gak kan?hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...