Wednesday, April 14, 2010

petua jana pendapatan dengan blog-redmummy

sape tak kenal redmummy?
rasanya rata-rata semua blogger kenal akak glemer ni...
 

"Saya memang tidak sukakan iklan, tetapi kerana terpengaruh dengan suami saya lakukan juga. Hasilnya selepas tiga tahun menulis dia menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan.
 
Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

jom kita amalkan petua redmummy ni
sape tahu kita boleh kaya.. heheh
tapi untuk mencapai seperti redmummy tu mmg payah la aku rasa
dpt rm1000 sebulan pun ok dah aku rasa
;p

sumber: harian metro

18 comments:

rizal jabai said...

red mummy ni idol..admirer kt dia..hehe intan izani btol tuh 1000 sebulan pon da seribu rahmat tp 10 000 sebula lagi la bertambah-tambah rahmat..heee

rizal jabai said...

red mummy ni idol..admirer kt dia..hehe intan izani btol tuh 1000 sebulan pon da seribu rahmat tp 10 000 sebula lagi la bertambah-tambah rahmat..heee

puterikurekure said...

pepagi tadi ibu ktie dah tunjuk ruangan paper pasal kak red nih. hehehe. beria2 dia suruh kite mengganas kat blog. apakah?

:)

intan izani said...

rizal,
mmg rahmat kalau dpt rm10k sebulan
setiap hari tak payah susah2 pk bende lain
goyang kaki dok depan lappy
bahagianya hidup...

intan izani said...

puteri,
hehe
tak tahu la cmne kak red ni boleh
dpt sampai rm10k sebulan
dahsyat nau tu kan..

sasha* said...

tula psl.10k giler byk.tp kn kalau nk jd cmni i rs i kene benti keje kot.mane boleh fokus utk blogging je huhu

intan izani said...

sasha,
kalo i pun stop je keje
dah dpt 10k tu
nak watpe keje lagi
baik tumpu je kat blogging
;p

shazika said...

tengkiu kak sudi share petua yg redmumy buat..

~wAniE~ said...

nk try test la hehehhehe

intan izani said...

shazika,
hehe no prob
jom amalkan petua kak red ;p

intan izani said...

wanie,
sila2,jgn tak cube.. ;p

Khadijah Zek said...

lagi top la RM kita ni..byk sgt entry pasal die ni.

irahehe said...

sampai 10 ribu sebulan..?
hebat..hohoho~
entah bile lar ira nk dapt cmtue gak..hehe..

sofie said...

wah..betul2 jana duit......

syaf said...

minah ni makin popular...
berjaye sungguh die,
nk capai tahapd ie 2 pon makan mase, sebab die bermule pown dah lame, skung ni ramai sgt katr dlm dunie blogger ni...persaingan sengit

[z@ck] said...

pergh..RM 10,000!!

kayo mak cik

cik orenlili said...

bestnyer 10k per/month!!

pesanan penaja:
masing-masing ada kelebihan yang tersendiri! :D

Salam Kunjungan.

Live. Love. Laugh. said...

salam singgah.

utk jadi top blogger mmg susah. usaha kena jitu dan tak boleh putus asa.

AZ a.k.a Tijah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...