Tuesday, April 13, 2010

sorang saiz 12, sorang saiz 5

*pic: google*

sabtu aku g sogo
jalan2 pas balik dari satu tempat

plan nak beli sandal aku ngan kasut keje hubby
tapi as expected, mmg tak jumpe kasut hubby
susah sgt nak jumpe saiz
semua brand paling tinggi pun 10 kat situ
ada satu brand tu ada saiz 12 tapi design tak best
plus, hubby just nak simple2 coz nak pelasah g keje
kasut clarks mmg ada sampai 13
tapi tak kuasa pakai keje beli kasut mahal sgt
mengalahkan bos lak kang..
pakai jalan takpe la kan..

then, cari sandal aku setelah berhempas pulas
cari kasut hubby tapi tak jumpe2

sandal ke/kasut aku mmg senang nak cari
aku pakai saiz yg display punye
kaki aku mmg kecik aje, kiut miut kononnya
hehe..

baru ni beli sandal, then amik saiz display, saiz 5
so hubby cakap, nampak besar sgt
macam longgar
so hubby nak mintak saiz 4
tapi aku kata tak payah la
sebab nanti kalau aku g mana2
org ingat kasut aku kasut budak2
sebab nya aku jenis pakai kasut
bukan heels, mmg flat habis..
so dah macam kasut kanak2 la...
another reason aku pakai sandal yg ada tali belakang
so takpe longgar sikit, tak tanggal punye..
yg sorang susah nak cari kasut
yg sorang lagi pakai yg display pun dah boleh
ish3...
seluruh pelusuk malaysia cari kasut hubby
kene g cari kat bundle2... mungkin ada kot..  
bundle pun bundle lah.. 
janji ada kasut.. ;)

18 comments:

black_mel said...

sy pakai saiz 10..tp 9 pun ok ikut jenis..tu pun ssh nak cari..mcm kasut2 futsal pun sempit..nk kena cari jenis lotto or umbro or line 7 baru ader jenis besar sikit...adidas ngan nike ssh nk jumpa..

intan izani said...

blackmel,
mesti awk ni tinggi orgnya
hubby sis tinggi,
tu yg susah nak cari saiz,
kaki panjang

inai said...

suami saya kasut die 8 je
orangnya rendah je
170cm je

sasha* said...

huhu sgt berbeza saiz u dgn hubby

intan izani said...

inai,
oh yela
tak pernah lak tgk org pendek
kaki panjang sgt kan
takpelah
mudah cari semua brand ada
best lah..

intan izani said...

sha,
tulah pasal..
beza sgt..
kaki i kecik je.. ;p

°`° NiSa °`° said...

Intan,

saya punya kaki pon comey2 aja. senang cari :)

Bb Hussain said...

comelnye kaki u..

Arjuna Qaseh said...

sudah berjaya membuang sikap boros beli kasut..
sekarang neh di gelar cik selipar je.

Azuan said...

aku saiz 8 tau 9..
kaki anak saudara aku pun besau~susah nak cari kasut huhuu

Hidier said...

rajinnye beli kasuh..saya ada sepasang jek kasut..sandle xde..aci x?

farysa said...

sume ckp psl hubby
farysa xd lg
uwwaaaaa
;p

intan izani said...

nisa,
untungkan kaki kecik..
;p

intan izani said...

bb,
mmg comel pun
macam pakai kasut budak
actually, kasut budak kecik pun byk leh pakai

intan izani said...

AQ,
bagus2
jangan boros
sy jarang2 jugak beli kasut
tapi kalau beli mesti yg bagus n tahan lama nye..

intan izani said...

Azuan,
untunglah senang cari
sian my hubby payah sgt nak cari..

intan izani said...

hidier,
perempuan mmg kene ada sandal
kasut
sandal flat
heels satu
senang utk function ape2

intan izani said...

farysa,
satu hari nanti ada gak kan..
;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...