Monday, May 31, 2010

Gula habis ish ish ish.........

Gula Malaysia melambak di Pattani

PATTANI (Thailand) 30 Mei – Meskipun beberapa negeri di Malaysia dilaporkan mengalami masalah kekurangan bekalan gula, bahan itu begitu mudah diperoleh di wilayah Pattani di sini.
Penduduk tempatan mendakwa, bekalan gula keluaran sebuah kilang di Malaysia itu boleh dibeli di merata-rata tempat termasuk di kedai runcit di kawasan perkampungan..............................................
(utusan Online)
sape la punye keje
aku semalam g cari  gula
kat 2-3 kedai runcit
sume cakap habis..... 
siap tauke tu explain panjang lebar kat aku

kat pattani melambak2 pulak
diorg punye keje la ni... 
habislah tawar air aku arini......... 
;p

8 comments:

HaFizRahMaN.com said...

amik kesempatan ...rakyat merana...PBT pown kadaang2 pandang sebelah mata je

yott said...

last week kat brapa tmpt di N9 pun ada mslh gula jgk..x tau dah ok ke blum

kak lailin said...

tempat akak pun sama dek
kalau nak gula
kena cari di hypermarket
giant, tesco baru stock ada
tu pun terhad 4kg

Mr PenyuBiru said...

dari sudut positif, kita dptkan dulu utk sehari dua ni.heee

noor afzan said...

gula ada tapi di sorok agaknya..

syaf said...

kan....sungguh kurang ajar mereke nih..meyusahkan

black_mel said...

hampeh tul...ini semua kerja penyeludup...

Liza said...

kat area liza smalam byk lagik gula, tak tau ler skrg nie, ntah2 dah abis gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...