Thursday, June 17, 2010

hati-hati menulis blog


kadang-kadang bila kita tulis blog
tak sedar yg ramai org baca
dan ada antara kandungan kita tu telah mengaibkan org
terus jadi kes... zaman skrg, org mudah2 je saman

baru-baru ni ada sorg blogger kene saman
tak tahu dah ape jadi kes tu
sian gak kat dia, gurauan die bole jadi kes
itulah padah nye.. tak tau nak tuding jari kat sapa

harap-harap kita semua berhati-hati menulis
kalau dah terlajak tulis
naya jugak... mana nak cari duit kalau kene
saman puluh-puluh ribu... tak sanggup...

semalam daku cari entry-entry lama yg mengaibkan
terus delete... segan bace, tp dlm kes ni
diri sendiri yg terasa aib.. hehe ;p

8 comments:

kakngah said...

kdg2 pd kita xde apa2
tp
mereka yg membaca
lain penerimaannya

amirah said...

betul3...kena hati2
bila dh jd blogger sepatutnya dh tau apa yg kita tulis semua bc sebab kita sndiri yg publish spy dlm ruangan umum

Fitrihadi.com said...

a'ah masing2 kena beringat dan saling memperingati.. dunia blogging skarang dah tak sama macam dulu..

Mak Su said...

oops!

Irtiyah said...

Salam

Terima kasih kerana mengingatkan. Saya pun dah buat operasi pembersihan hari tu. Tapi kalau awak ada jumpa entri lama ke baru kat blog saya yg awak rasa agak bahaya.. bagitau la saya.. kadang2 kita lupa.

Mr PenyuBiru said...

selagi entri kita tak mengaibkan orang,ok kut.

black_mel said...

yup...setuju..menulis jgn ikut perasaan..kena play save...bahaya2...

Cieut Nizar said...

betul.. stuju sgt. klu nak tulis juga, biarlah penerangan yg tidak terlalu detail.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...