Wednesday, June 9, 2010

Petua Awet muda


Dulu masa aku amik kursus kahwin

ada sorang doctor ni cakap

kalau nak awet muda, selalu-selalulah bangun tgh malam

around kul 3-4 basuh muka dengan air sejuk, air paip la kan

insyaAllah kalau selalu amal muka jadi berseri

kalau kita org Islam kalau bangun

sebaiknya solat tahajud terus kan

tapi kalau tak larat, bangun cuci muka jela

tapi muka doctor tu memang awet muda tau…

ada jugak kadang2 aku tgh malam terjaga terus bangun

muka kita memang rasa segar the whole day kalau bangun cuci…

try la kalau nak awet muda… ;p

12 comments:

SYANI said...

sarimah pelakon dulu2 tu pun selalu mandi kul 3-4pg untuk awet muda..

Kalau aku 3-4 pagi masih dalam bius ketiduran.. kul 5 baru bangun nak siap2 gi keje..

cha said...

i nk bgn pg kencing pn malas.ni kn plak utk basuh muka huhuhu

black_mel said...

kalau bangun pukul 3-4 pagi cuci muka,lepas tu mesti xleh tido dh sebab dh segar..

Iza said...

Malas bangun awal2 takut terlepas subuh...

Anne M. said...

owh..
aptutla..

org selalu cakap kite neh..

baru umo 17 tahun..
ahaks..

perasan okay..

intan izani said...

syani,
iyeke..rajinnye bangun mandi
kalau kite, mmg tak teringin la nak bangun mandi

intan izani said...

cha,
hehe.. demi cantik takpe cha.. ;p

intan izani said...

bm,
tak lah, still ngantuk gak... dah kul 3 namanya..

intan izani said...

iza,
bangun jap je cuci muka
tak sampai seminit

intan izani said...

anne m.
rajin bangun malam ke
baguslah org ingat muda
;p

ardinihumaira said...

konsep dia untuk orang Islam, berwuduk untuk solat sunat di tengah malam, kan.. ;) bagus petua ni

Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

syaf said...

baiklah...aku akan try

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...