Tuesday, July 13, 2010

cuti-cuti cameron highland day 2, strawberry & tea

sambungan memory in CH, part 2

first, bg sape2 yg nak berjalan2 kat cameron
nak pusing sampai habis
better beli tourist guide, rm4je
bole cari kat mana2 kedai 

then, senang nak pusing.. gps gune available even atas gunung

so, pagi sabtu tempat first kami pegi
raju's hill strawberry park, dah kata g cameron
kalau tak makan strawberry mmg tak sah

k
must eat food: ice cream strawberry special & waffle belgium
yummylicious...

then, tempat paling wajib pegi- boh tea centre, sg.palas
tempat ni mmg berliku-liku and naik bukit
agak scary sbb jalan sempit
rasa mcm nak terjunam je kete tu kat kebun teh 
tapi worthy... sgt best!

 

pendakian ke boh tea centre, tp kalau naik bas yg disediakan, 
tak perlu mendaki tinggi-tinggi,tp bile lagi nak daki ke bukit kan? ;p

 sejuk mata memandang



 breakfast @ boh tea centre

jangan ingat kita minum di ladang teh
harganya lebih murah, harganya 2 kali ganda ok
tapi experience itu lebih bernilai kan?

tea & scone, its a must try too!
 souvenir to bring home


  in boh factory



 notice my bro at left .. setiap masa nak layan anak buah... 
uncle yg loving tul.. ;p


 nanti aku sambung lagi
banyak sgt dah gambar 
ada byk lagi nak share ni
;p

13 comments:

Anne M. said...

siapa kata malaysia tak ada tempat santek kan?

tapi banyak sampah..
hohoho..

i used to live in cameron back then..

seronok!

intan izani said...

anne,
dok cameron dulu eh
bestnyer
setiap hari pun sejuk kan

petisuara said...

betsla cameron!suke sgt..wpon skrg kurang sejuk dr dulu..tp ttp best..suasane die best..nyaman je..tp kalau tym jem mmg xlrt la nak naik sne

Anne!bestnye pnah duk cameron!dulu ade pnah pg rumah kwn tok kt cameron..mmg xpyh bkk kipas pon..best gila!SUKE!

suzzsuzie said...

lamanya tak pergi cameron....sdg fikir2kan nk ke sana la pulak bila tgok pic2 ni...tp cameron dh tak berapa sejuk kan?

Liza said...

boh plantation tempat paling faveret kat cameron, sgt best!

intan izani said...

petisuara,
mmg jem tu la yg wat geram
tapi nak wat cmne
kene sabar lah

mmg kurg sejuk dah
byk sgt pembangunan
tapi masih sejuk lagi sebenarnya
especially kalau kita stay tempat tinggi kan?

intan izani said...

suzie,
masih sejuk lagi
kene cari tempat penginapan yg best
mungkin la kurg sejuk cam dulu
byk sgt pembangunan kan

intan izani said...

kak liza,
betul2
best sgt kan

kak lailin said...

intan ni betul-betul buat akak teringin nak jejak ch ni.. heee

intan izani said...

kak lailin,
pegi la kak
seronok tau!!

fashah84 said...

really hope bleh pi cameron ni..my hubby ni mcm malas je bila sebut cameron..jln pusing2...huhu..

intan izani said...

fazee,
ikut jalan simpang pulai fazee
tak pusing2 sgt pun
jngan ikut jalan tapah
mau pening satu kete

John Young said...

www.samguesthousehighlands.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...