Saturday, August 7, 2010

budak-budak skrg mengeja

budak-budak sekrg
kalau mengeja kat facebook tak pun blog ke

mcm ni la aku tgk;

je = jew

ke= kew

nye= nyew

kite= kitew

pendek kata sume nak tambah w kat belakang
kdg2 pening gak aku tgk
pernah ada satu show kat tv tu
ada pembaca bg sms
soalan die tanya artis tu
selalu lepak kedai mamak kew?

pastu artis tu pun kata tak tahu pulak mamak kew katne
adik ipar aku pun salah seorg dari yg gune short form camni
hehehehe, jgn mare ye suria...
tapi takpelah, sukati diorg la nak tulis cmne pun kan...

tp utk information kan, jew (jewish) tu sama la maksudnye org yahudi
so better ubahla ye adik2...

2 comments:

Liza said...

me and colleagues call this bahasa cowmel, we even started a dictionary for this, saje buat lepas stress keje

eiela said...

memang trend budak2 sekarang taip msg mcm tu. kadang2 geli baca msg macam tu, mengada-ngada. Tension dpt msg macam tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...