Friday, August 6, 2010

durian oh durian


balik kelantan baru-baru ni
kebetulan tgh musim durian
sana sini durian

sampai-sampai je umah mertua
MIL ckp, durian, rambutan, manggis semua dah ada kat dapur
tanpa segan silu, me  ngan hubby laju je makan durian-durian tu

pastu, MIL pun ada wat pulut santan
leh makan ngan durian
first time aku makan benda alah pulut santan ni
dulu MIL da pernah buat
tapi aku tak reti makan, langsung tak sentuh
sbb bile tgk rasa mcm lain macam
biasa, kalu belah aku, buat kuah durian je
atau ada org panggil pengat durian
yummy!

*pic: salampantaitimur.com*
tapi, sbb hubby paksa try
aku pun try, rupenye sedap jugak
patutlah ramai gak yg suke,hehe
hubby pun ejek, tulah, sebelum ni taknak konon
hehehe, konon-konon nak kata makanan johor terbaek
tapi tiap kali cube makanan kelate
sume aku selera, cmno tuh.. ;p
(tapi budu mmg taklah, okk)

dah habis satu, satu lagi durian kami makan
siang malam tak tentu masa
pendek kata, masa balik baru ni
tiap-tiap hari pulun durian
byk pulak tu
heaven tul... maklumlah hantu durian ;p
makin galak bile pakcik hubby ada dusun durian
dah makan kat umah die, bawak pulak balik umah.. 
muahaha

rambutan pun aku byk kejekan 
tapi hubby selalu jeling kalau aku terlebih makan
sbb risau bini die ni batuk
yela, aku sorg je kejekan rambutan menimbun
mana tak batuk, hehe...

3 comments:

zaza said...

wahhh sedap tu mkn durian dgn pulut santan tu... dh lama xmerasa, hehe..

hentakbelipat said...

saye org seremban tapi durian n santan mmg faveret saye!

[z@ck] said...

nangis tgok durian tu..
sobssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...