Sunday, September 5, 2010

sampin dan songkok pelengkap raya ;)


akhirnya, sampin idaman ditemui jua
setelah berpuluh kedai takde yg berkenan
kalau beli kat deretan pasar kat jalan tar tu
mmg hampir semuanya jual yg mesin punye
tak bape cantik la, tp ok jugak sebenarnya

kami plak cube cari kat area kedai yg betul2 jual sampin
cari punye cari, jumpe lah satu kedai ni
aku pun tak tahu namanya ape, kedainye kecik aje
bumbung dalamnye warna kuning,tersorok pun ye jugak

pakcik tu hanya jual sampin ngan songkok
tapi cantik2 sampinnya
so, hubby pun dapat yg berkenan kat hati
yg tenun tangan punye tentulah cantik sikit
harga pun cantik sikit
tapi byk range harga, pandai2lah tawar menawar
ada yg rm400, rm500, rm700 & so on..
hubby cakap, nak beli sekali, biar beli yg puas hati
tahan lama.. betul jugak kan...
sebelum tu kami cari kat jakel
tapi jakel punye mahal sgt...

tapi terpulang, janji selesa dan cantik
harga murah yg cantik pun byk

jalan punye jalan terserempak plak ngan fizow omar sorang2 je
dan ada 2-3 org artis lain yg kureng popular
ramai jugak artis shopping kat jalan tar ni eh
ingatkan kami kami jer... ;)

8 comments:

Bb Hussain said...

wahh..kira dah settle la persiapan raya ni ek ;)

Liza said...

liza pun beli sampin mahal for husband few years ago, sampai skrg elok lagik

black_mel said...

dh lama x pakai sampin..mmg agak mahal..pakai kain pelekat jer la buat sampin...

intan izani said...

bb,
dah siap la kot
raya sederhana je
;)

intan izani said...

kak liza,
tulah kelebihannya kan..
boleh pakai utk setiap tahun selagi ok

intan izani said...

blackmel,
pakai time raya je
semangat sikit nak raya
;p

black_mel said...

hehe..ok2...btul jgk...;)

fashah84 said...

cantikkk....nice choice...pasti bergaya en marul kita nnti..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...