Tuesday, October 12, 2010

bila hubby masak


sebelum kawin, aku tau hubby mmg jenis yang rajin masuk dapur.
dulu masa bujang pun, hubby rajin tolong mak die masak.
bila dah kawen, rajin jugak hubby tolong-tolong masak apa yg patut.
tapi kalau die nak masak, aku kene prepare all the ingredients,
sedia bawang, sedia sayur, potong2 segala,

tapi skrg, hubby makin rajin, especially lately ni.
kdg2 before balik dari office around 4pm, hubby akan kol

apa menu harini?
aku pun akan jawab la, bla bla bla.

takpe, biar abg masak.

tak tahu la mana dtg sikap rajin hubby, sampai die suke sgt masak.
weekend baru-baru ni pun, hubby yg masak. 
daku cume lepak tgk tv, best aje rasa.
bila dah siap, hubby jerit dari bawah

'ayang, dah siap, nak makan sekarang ke?'

seronok jadi permaisuri, walaupun kesian jugak.
taknak jadi pembuli hubby, tapi it seems he enjoy every bit of it.
dok dapur, ketung ketang sorang.
but i prefer untuk teman die, itu kali pertama hubby alone kat dapur.
daku rasa, hubby suke bila tangok hasilnya sangat best.
time nak makan je, hubby akan tanya,
sedap tak?

sedap... pandai abg masak.

skrg kalau hubby masak, mmg terbaikkk.
especially, yang tumis2, mcm masak kicap, sambal, sweet sour etc.
mmg sedap, kalah daku masak. kalau bab gulai2 ni, hub belum reti.
pernah try tapi tak menjadi, cair je kurma hub buat, so bab tu serah padaku.
dulu, hubby tgk je aku masak, skrg ni, die edit cara aku masak
and make it even better, and i love it... mmg sedap

i'm so proud of u sayang.
thanks~

7 comments:

syira qahira said...

salam,
kak bahagianye.. ngeee..

Bb Hussain said...

wahh..best nya..ada orang masakan..;)

Cik SHiNJU said...

Rasenye org llaki ni mmg dikurniakan bakat memasak la kan...tggal lg stigma msyrakat Melayu yg kata keje masak ni hak mutlak org pempuan..tu yg ramai llaki rase mcm x macho turun ke dapo...

yott said...

waa..sgt beruntung
kalau tak larat masak x yah worry kan, dia bole tlg masak

cEro said...

alololo...
sweeett!!!

Liza said...

husband masak mmg best, tapi yg tak larat dapur tu mcm lepas perang, kena spend sometime nak kemaskan

hafizmd said...

bagus tuh...alhamdulillah...sayepun nak jadik suami macam tuh jgak...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...