Thursday, October 14, 2010

boleh caya ke?

baru-baru, dlm around last week mcm tu
around pukul 11 pagi macam tu, aku dgr ada org bagi salam
kat luar pagar umah aku
then, aku pun diamkan aje, sbb hubby selalu pesan jgn bukak

walau sape pun, dulu masa awal2 kawen
aku ni suke sgt dok bukak pintu, sbb mcm tak reti tak nyahut org
panggil kita, tapi mmg bahaya la kan, skrg mcm2 kes bunuh2 yg tak sanggup
la kita nak bace.. even ada sorang org kat sini, kene kelar leher
sbb orang pura-pura tanya alamat, walhal nak rompak
mati okkk org tu, kuar kat tv pun berita tu..

ok, sambung citer. bile aku wat tak tahu, setengan jam mcm tu
aku dgr balik ada org bagi salam tapi kat umah jiran aku.
tapi time tu jiran aku pagar tak tutup rapat so diorg masuk dan
ketuk pintu rumah... so kuat gile la bunyi org ketuk sambil bg salam

aku sempat ngintai la, nampak laki tu mcm around 30++
bawak fail ngan pakai spec hitam
jiran sebelah kiri aku tak bukak pintu
mesti tido sbb diorg shift malam minggu tu
jgn tanya cmne aku tau, sbb memang la aku tahu
dah aku dok umah kan, aku tau la diorg g keje kul bape
balik kul bape, bukan nye aku ni stalker ok.. hehe

jiran kanan aku ni pulak g bukak pintu
aku dgr diorg berbual2,  tapi tak dgr la butirannya
then tibe2 die bawak alat sembur nyamuk tu kan
sembur umah jiran aku ni..
eh betul ke mcm ni prosedur nya
tibe2 je main sembur... biase kalau yg dtg kat macam dari jab kesihatan
ni private kot, tak tahu la kene bayar ke ape
pelik jugak aku, tu jelah sekali sdtg, takde pulak

aku rasa pelik dan macam bahaya sikit
sbbnya, dulu kan byk kes tau kalau time fogging ni
ada je moto la ape la yg hilang

so bahaya la kan, takut ni mcm sindiket keapa
sbb dulu masa jabatan kesihatan buat,
mmg proper la, siap annouce dulu, suruh tutup makanan
suruh tuan ruamh semua keluar
sejam sebelum fogging, announce dah

yg ni main dtg sembur
sebuah rumah je lak tu
pelik pulak aku...

ke mmg boleh caya mcam tu
musykil nih....

6 comments:

cha said...

mcm pelik2 je.ntah2 sekali sembur kene byr rm100 huhuh

Bb Hussain said...

ish..mmg pelik la..emm..susah nak percaya org sekarang ni kan..

Cik SHiNJU said...

Sya pnah alami...
mase dok pantai dalam dulu...
ade 2-3 org mamat ketuk pintu..
dorg ckp nak wat fogging n mintak sya bayar..yg sya tau,Kem Kesihatan x pnah caj tiapkali wat fogging so sya ckp xmo bayar n tutup pintu..

aman_arab said...

macam2 betul taktik orang nak buat jahat sekarang ni...rasa risau dan tak selamat ja tinggal anak bini bila kena pi outstation..dunia sekarang terlalu bahaya.

Bapak said...

rasanya pernah dengar berita kalu buat fogging x kena bayar. mana ada agen fogging swasta, semua tu tipu jer...

Pensel Kontot said...

cuba try tnye jiran tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...