Wednesday, October 13, 2010

kenapa penyokong kelantan selalu extreme?


semalam sorg penyokong kelantan mati sesak nafas
sebelum tu tgk masa kat padang, macam2 diorg balik
botol air, mercun..

sorang penyokong selangor pulak lebam teruk kene pukul
selalu penyokong kelantan bg bad image pada kelantan
nak tgk bola pun macam nak gaduh
keputusan seri je pun, yg nak gaduh2 pun apesal la kan

malam tadi aku membebel kat hubby

abg, nape penyokong kelantan ni teruk eh?

hubby sengih tgk berita tu. tak jawab pun soalan ku.
aku tak tau la ape hubby fikir, tapi mcm syok pulak die tgk berita
tu masa org kelantan dok balik2 mercun.
takkan lah hubby pun suke tgk kan? pelik ni. ;p

tak semua org kelantan camtu, yg tgk bola tu pun tak semua extreme
cuma bila ada sekumpulan buat cmtu,
terus org luar pandang penyokong kelate negatif. 
tapi aku ok je, cume tindakan diorg kasar2, ganas2 tu,
mmg aku tak suke.. 

3 comments:

Bb Hussain said...

tu lah..bila segelintir yg buat..semua terlibat kan..

yott said...

dah terikut-ikut style peminat bola kat overseas agaknya..
next time panggil FRU dtg tgk bola sambil berkawal, mgkin tu bole buat diorang takut

syira qahira said...

btl tu kak, menyampah gile,,
tanya gak kawan..dia cakap kalau org tak minat bola takkan faham..
sedap je dia jawab..
kita pun layan world cup.
tapi tak la perangai macam tu..
bencik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...