Sunday, December 5, 2010

harry potter dan kfc


pagi-pagi kul 9 kami dah kuar rumah. biase le pagi-pagi i cuci baju pastu sidai pastu gosok baju pastu baru i mandi siap-siap nak g jalan. rutin-rutin atas i kene setelkan dulu kalau tak hati i tak keruan bila kat luar ingat baju dalam washing machine. yeah, i mmg suke sangat cuci baju. sejak dari zaman kat uni dulu. pagi-pagi wajib basuh baju, masa kat uni, i basuh pakai tangan je tau. tiap hari. jangan tak percaya. kawan baik i si radhu pun tahu i suke cuci baju. cume lipat baju i kureng sikit. haha.

ok, back to the story. kali ni kami amik jalan biasa lalu rawang. i mean, saje nak save duit tol. tapi akhirnya, jalan biasa agak slow. kami nak pergi the mines. kami ni kalau nak tengok wayang je, the mines, tengok wayang je, the mines, asal g the mines je, tgk wayang. entah la, dah kene sampuk hantu wayang kat situ kot. oopss.. eh tak, harga tiket situ murah sikit. lagipun situ tempat kami dating-dating before kawen. eh tak la, parking mines pun murah je. per entry rm2, tak payah pikir2 takut parking cecah rm20, sebab mmg sekali bayar aje. so kami shukee..

eh, panjang pulak opening speech i. *___* sampai2 terus g kaunter tiket, terus beli tiket harry potter. wow, byk kosong lagi! i ingat harry potter masih full, tapi ptg2 masih full, pagi kul 11.50 punye wayang tak la full sampai front seat. kesimpulan citer harry potter, i suke sgt!! maybe ada part yg banyak ckp, tapi  i suke la. i suke the whole story, maybe sebab i follow citer ni dari awal, tapi i mmg tak pernah bace novelnye. hermione is super gorgeous, maklumlah kan model die skrg. tak sabar i tunggu part 2. wajib tgk tahun depan april katanya. 

sebelum tgk wayang tu, kami breakfast kat kfc. sebenarnye kat rumah, i dah bancuh air teh susu cicah roti, tapi mungkin tak cukup kenyang. ;p i ajak hubs bekpes mcD tapi tak minat katanya. takpelah, maka ke kfc, beli 1 snack plate, 1 cheezy wedges, sharing la kami. cukuplah wat alas perut sampai abis wayang kul 3. keluar wayang solat zohor pastu kami g somewhere. tunggu next entry i citer. 

enjoy the piccas. ;)

 tunggu cheezy wedges i tak sampai lagi.. nampak tu nombor 48?

 susah sgt nak amik gambar hubs ni.. 

 air gas tak elok untuk kesihatan, kita tukar milo ye. ;)


 tadaa.. abis dah bekpes kami, jom tgk harry potter!

posing dulu walau muke tak semenggah.

lastly, merata-rata org wat deco utk xmas, so i posing 
with mr.bean jap ye.. ;)

6 comments:

Miss D said...

agak sekian lama tak tengok wayang...T________T

wachak said...

jauhnyer, sampai the mines untuk tengok wayang :)

intan izani said...

miss D,
kami tgk pun kalau movie best aje

intan izani said...

wachak,
mmg selalu kami ke situ
dah macam rumah kedua
eh tipu..
tapi suke pergi sbb lepas tu boleh makan kat tempat2 best around situ

nur said...

lapar lak nengok kfc ni
ALL IN ONE

intan izani said...

nur,
hehe, g la beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...