Friday, December 10, 2010

kisah sarapan pagi


my simple, delicious breakfast for the day.a great day starts with a great breakfast as well.  start your day with a healthy breakfast. tibe-tibe bagi ayat skema. LoL ;)
 bread with scrambled egg and a cup of milo. yummy!!
i thought, sejak kecik, i never skip my breakfast. except, during the time i overslept. macam tu jugak sahur, even masa dok stayed hostel dari form 1 till form 5, tak pernah pun skip sahur. eh, nape cerita pasal sahur pulak ni? ;) 

btw, i lebih suke breakfast masakan melayu. mihun goreng ke, mi goreng ke, mmg i punye feveret la tu. tapi kena jugak tukar menu hari-hari kan. roti pun sebenarnye mmg i layan je. tapi hubby kureng sikit roti-roti ni. oh ye, ada jugak hari-hari i malas masak, nak makan kat luar, bukannya hari-hari i rajin. i suke beli nasi lemak makcik tepi jalan dekat ngan umah i ni. makcik tu femes gerai die. gerai biasa je, warung kecik tapi ada meja ngan kerusi la. makcik tu pun mcm suke je kat me ngan hubby, kalau dtg, suke sangat bercerita dengan kami macam-macam as if kami dah kenal lama. die citer pasal anak die, pasal diri die. masa makcik tu wat kenduri pun, boleh die ajak kami. orang lain tak ajak pun.

itulah kisah sarapan pagi i. dah lama tak singgah kedai makcik tu. so hubs kata pagi sabtu ni kita pergi singgah kedai makcik tu. takut die rindu kat kami pulak. haha, poyo jek. padahal hubs tu yg rindu nasi lemak sambal telur puyuh mkcik tu. ;)

7 comments:

hannafauzann said...

sedapnya . :D

jedi said...

baik makcik tue...leh mkn free x??

cha said...

wah nmpk sedap tp skrg i pantang. tak bole mkn ayam,seafood sume, telur. sedih :((

intan izani said...

hannafauzan,
mmg sdp pun ;p

intan izani said...

jedi,
makan free kat kenduri die je
kat kedai makan free, lingkup bisnes
;p

intan izani said...

cha,
pantang ape cha?
sian u.. takpe, demi kesihatan kan

armouris said...

info tentang sarapan pagi di SIHAT SELALU - Sarapan Pagi Kuatkan Otak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...