Sunday, December 12, 2010

review saya tentang filem ngangkung



sume tahu tentang filem ini. katanya sampai kutipan dah cecah rm10juta. dahsyat. semalam i tengok dgn hubby. hubby beria-ria nak tengok. so i pun ikut jela walaupun hati mmg nak tengok rapunzel. tapi apakan daya. hehe.

bagi i secara personal, ini antara filem melayu yang boleh diterima. i suke sebab ada shaheizy sam aje. kalau takde, i pun kureng. ceh! tapi sayangnye, i tak bole nak terima sam buat suara ntahapapa dalam cerita tu kot. mungkin saje nak ikut watak, tapi me not like lah. i suke suara die yang biasa, lagi best. 

banyak jugak part yang kelakar sampai i ketawa terbahak-bahak. one part i tak boleh lupe, masa sam ngan member die berjoget sakan bile dapat tahu nombor judi die 1302 tu mengena first prize. punyelah i gelak tak menahan, tapi minah sebelah i langsung tak gelak. mushkil i di situ. i jugak suke part bomoh yang kat dalam hutan yg kecek kelate tu, pandai die berlakon eh. menjadi sangat. suke i tengok. anak sam pun pandai berlakon. hantu-hantu pontianak dalam citer ni pun kelakar sume.

dan part hujung cerita, dari azlee bagi nasihat kat member die yang anak hilang dlm perut bini die tu sampai part sam tampar anak die dan akhirnye die insaf peluk anak bini die, i menangis di situ. tibe-tibe i rasa kesyahduan melampau. hubs pun turut sedih. hubs i ni mmg sensitif hati die. awww. ;) i rasa diorang yg berlakon dlm citer ni sume pandai berlakon. tapi kalau si azad tu buat loghat utara lagi best kot. dan kalau part nak ending tu dimantapkan lagi, better kot. tapi bukan i pengarah kan, i penonton aje.

tak lah i rasa rugi sangat tgk cerita ni tak seperti filem-filem melayu lain yg i tengok. tapi bayangkanlah tiket ngangkung ni rm12 tak macam harry potter i tgk last week baru rm8. tapi takpe, dah hubby yang nak tgk sangat kan. so overall, i tak menyesal tengok. pasni banyak lagi citer melayu seram macam janin, khurafat etc..

8 comments:

Irtiyah said...

Salam

Dah agak dah.. mesti touching punya... hehe sama la ngan saya

intan izani said...

touching kan kak
kesat airmata pelan2 takmau org nampak, maluu.. hehe

MiSz_aIN said...

saya tak suka gak bila sam buat suara macam tu.suara biasa lagi ok kot.btw,,sokong dgn akk.cite dia mmg best n kelakar.boleh ilang stress. =)

*singgah baca kat sini*

intan izani said...

ain,
tulah nape lah nak wat suara mcm tu
tak minat kan...

Anonymous said...

ada part sedih ke?
x sangke plak.

wachak said...

malas nk gi panggung. ckit ari lagi layan ar on9 streaming punya ... he33

thezaila said...

lepas ni tgk cite hantu kak limah balik rmh.. lebih kelakar.. serious x tipu.. huhuh

velasrizal said...

nk gi tgk tp xde masa lak..busy sket

Pasangan Mari Menari Astro Musim Pertama 2010 Yang Layak Ke Final / Finalis Mari Menari Musim Pertama 2010 (18 Dis 2010)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...