Tuesday, December 14, 2010

sepetang ahad


ni cerita dah basi. cerita hari ahad, tapi saje nak cerita sbb rajin plak amik gambar. kalau takde gambar mmg tak cerita punye. kalau boleh i taknak cerita benda dah lama, kalau boleh nak cerita apa yg berlaku esok lusa dan masa depan, tapi tak pandai nak ramal. ok, joke. 

petang ahad mmg tak bole stay dlm rumah, nnti rasa tak best. mcm sunyi dan tak happy, so mesti kuar ronda-ronda. so, hubs ajak bayar bil tepon dan g mamak. i suddenly thought, oh mmg dah lama rupenye tak g lepak mamak, sbb tu mcm rindu nak makan roti telur bawang dengan kuah kacang dhal. delicious!

tapi end up, i makan mi goreng, sbb hubs kata order la mi goreng sbb hubs da amik capati, sbb kami makan sure sharing-sharing kan, so i follow aje. itu first time hubs order capati, terjangkit adik die yg suke sgt capati kot. i tak suke pulak, kering semacam je i rasa. sebelum g mamak tu, i beli frozen foods sikit, bukan senang nak cari karipap atau popia otak-otak dll yg sedap punye, tp kat rumah i ni sumenye sedap. kalau beli, kejap je nak abis.i kadang-kadang rajin jugak buat karipap sendiri kat rumah, tapi  sejak ada karipap frozen yg super sedap, i dah jarang buat. sbb makan berdua je kan, letih aje nak menguli. hehe. 









pagi tadi hubs cakap, i dah nampak kurus sikit, haha. tang mana yg kurus pun tak tau. hopefully its true! ;p


7 comments:

black_mel said...

haha...mmg x berapa minat capati..tp kalau ada,leh jer mkn..tp kalau nak order mmg la x...;)

DanieL AdiE said...

x minat la g mkn kat kedai mamak nie..
the cleanliness aspect...i'm very particluar about it..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/sia-sia-je.html

intan izani said...

blackmel,
tak reti jugak makan capati
macam kesat2 gitu

intan izani said...

daniel,
cari la kedai yg bersih
especially kedai yg dapat A dlm kebersihan tu
tak semua kedai mamak kotor
kene pandai pilih jugak ;)

liezan said...

tempting nye mi goreng tu
lama tak singgah sini
hai intan B)

Liza said...

husband puji tu kira bagus...payah nak dgr kan

Mrs. Cuppycake said...

ujung minggu memang hari untuk berehat...huhu

latest post>> http://hanihilman.blogspot.com/2010/12/lunch-time.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...