Wednesday, June 30, 2010

tragedi dtg awal di sogo KL

*pic: google*

semalam aku g sogo ngan parents 
pas anta adik interview, g jalan2 jap

sampai depan sogo kul 9.30
melepak tunggu sampai sogo buka
ramai juga org lain tunggu dpn sogo

sdg elok menunggu
dtg 2 org pekerja sogo bagi air teh susu
breakfast kononnya
bg kat setiap org yg menunggu kat situ
aku terkejut jugak, tp dpt cover lagi
dari buat muka terkejut beruk

pastu  2 staff sogo tadi tu
yang seksi dan senyum 24jam
bg speech dpn sogo
ala-ala greet customer yg menunggu tu
siap stage kecik dan mic lagi

tak sangka rupenye mmg style sogo mcm tu eh
first time aku tengok
aku pakat gelak dgn mak aku
diorg layan customer cam kat oversea lak

selama ni aku dtg kat mana2 mall awal
tak pernah2 lak dilayan macam puteri
dahlah bile masuk pintu sogo tu 
beratur pekerja die tunduk hormat pada pelanggan terawal
seb baik hubby takde
kalau tak, mahu aku ngan hubby gelak dpn diorg
kelakar pun ada, balik umah terus laju-laju citer
kat hubby... sambil citer sambil gelak besar
hubby pun gelak sama, mesti die faham perasaan aku
hehe, agak-agak korang fhm tak perasaan aku?

kagum aku...
sumpah kagum. ;p

kembali aktif


ape nak jadi ngan blog ku ni
jap update jap tak update
kesibukan menyebabkan tak sempat nak
kemas blog, da penuh sawang

harini akan kembali berblog dan kalau ada masa
nak singgah blog kawan-kawan

oh ye, takziah buat peminat c.ronaldo
atau lebih tepat portugal
diorg kalah ok
tapi i sgt happy
padan la muke sbb aritu kenekan korea utara smpi 7-0

walaupun i kecewa japan tak mara
tapi diorg tetap hebat di mata i
apa-apa pun brazil tetap di hati 
;p

Tuesday, June 29, 2010

brazil vs chile



moga brazil menang match pagi ni
yeehaa..... !!!


update: mmg menang pun 3-0, selamat bertemu belanda 2 julai ni

Monday, June 28, 2010

mentor 4: ila damiaa tersingkir

*pic: facebook ila damiaa*

terkejut betul markah ila paling rendah
tak sangka die tak ke final
dahla suara die the best

tp takpelah 
bak kata joe flizzow, pasti ada hikmah..
lagipun yg tinggal 3 org tu
okay-okay belaka... ;p


note: tgh layan argentina vs mexico

Thursday, June 24, 2010

game- the bloobles


skrg aku tgh addict main game ni, the bloobles
walaupun tgk macam game budak-budak
tp game ni mencabar
best pun best
ada 100 level yg susah2 nak main
taklah susah melampau dan tak jugak senang sgt
menguji IQ jugak...


kalau nak download, klik sini
korang carilah sendiri game ni
ada byk game lain yg best-best kat blog ni
dpt release tensen..
sebenarnnye dah byk kali aku promote blog game ni
sbb aku mmg suke blog die
game utk budak2 pempuan... ;p

Monday, June 21, 2010

mentor dan brazil


malam yg best tgk tv
pas tgk ila damia menyanyi dgn sgt best
tgk pulak brazil main dgn 3 gol...

mmg best
rela bersengkang mata tu..
hubby konon-konon suruh kejut kul 2.30
tapi akhirnya aku sorg2 naik sheikh tgk tv
;p

Thursday, June 17, 2010

hati-hati menulis blog


kadang-kadang bila kita tulis blog
tak sedar yg ramai org baca
dan ada antara kandungan kita tu telah mengaibkan org
terus jadi kes... zaman skrg, org mudah2 je saman

baru-baru ni ada sorg blogger kene saman
tak tahu dah ape jadi kes tu
sian gak kat dia, gurauan die bole jadi kes
itulah padah nye.. tak tau nak tuding jari kat sapa

harap-harap kita semua berhati-hati menulis
kalau dah terlajak tulis
naya jugak... mana nak cari duit kalau kene
saman puluh-puluh ribu... tak sanggup...

semalam daku cari entry-entry lama yg mengaibkan
terus delete... segan bace, tp dlm kes ni
diri sendiri yg terasa aib.. hehe ;p

Azrinaz Mazhar, Isteri Sultan Brunei Diceraikan Talak Satu

*pic: google*

mungkin ramai dah dengar berita ni
ramai yg kata, dia ni perangai teruk sebab tu diceraikan
tapi aku tak percaya sgt
kadang-kadang mulut org
setiap cerita ada dua versi
mungkin kita baru dengar satu versi

apa-apapun takziah utk azrinaz. 

berkesankah mawi eh wawwi?


saje aku menggedik letak mawi kat title tu.. hehe

rasanya rata-rata ramai gak blogger letak
widget baru yg dinamakan wawwi ni
aku dapat tahu dari kak jieda 
konon2nya kalau kita blogwalk
nanti byk trafik kita dpt even blogwalk sikit
kirenye macam dpt double triple gitulah...

something like that
keberkesanannya, aku pun tak tahu
setakat semalam aku letak
trafik aku, masih macam tu
tak berubah byk pun, tapi mcm naik sikit
takde lah nak ganda-ganda sampai ribu riban
lagipun ikut logik akal aku
macam tak logik pulak ape yg dikatakan kat widget tu
tapi who knows
no harm pun nak cube..

kalau korg nak try, join je kat bwh chatbox aku tu
mudah sgt mcm abc

mule2 aku ingat widget tu ada kaitan dgn world cup
boleh? hehehe

Wednesday, June 16, 2010

tak sabar nak tengok ending...


sweet je kan citer ni, sedih pun ada gak...
hehe, tak abis2 nak post pasal citer ni
nak wat cmne, ni rancangan wajib tonton setiap hari
(brilliant legacy, tv8, 8.30)

;p

note: tolong jgn bgtau endingnye kat aku, walaupun aku da tau sebenarnye...heheh

Tuesday, June 15, 2010

sape bace blog korang?


ape perasaan korang
kalau jiran tetangga bace blog korg?
tak pun sedara mara yg tak dijangka
atau kawan-kawan yg tak sepatutnya
eh, ada ke kawan2 tak sepatutnya?

kawan-kawan hubby ramai tau aku ada blog
mana taknya hubby aku dok bercerita
tapi masing2 pun tak tahu ape nama blog aku ni
diorg ada gak tanya hubby
tapi hubby taknak ckp, segan la konon
segan sbb aku byk citer pasal die
kang bocor rahsia lak...
tapi tak tau la kan kot diorg da tahu
sbb kat fb aku ada je aku letak link blog ni
heheh

satu kes yg terjadi pasal blog aku ni
ada satu kali tu
kami  bercerita tentg something
& pakcik aku cakap 'die dah tahu dah'
aku ngan hubby pun heran la mana die dpt tahu 
berita ekslusif tu....
aku masa tu jantung dah dup dap dup dap dah
rupenye tepat jangkaan, pakcik aku ckp
dari blog aku... terkejut bukan kepalang aku
yela, mana lah aku ada bgtau pakcik2 aku tntg ni...
plus, fesbuk pkcik aku tu pun aku tak tahu
tu yg aku mushkil tu

sampai skrg aku mushkil..
lainlah kalau blog aku glemer mcm redmummy ke
ni blog cikai2 pun berjaya pakcik aku jumpe
tapi takpelah cik jak
angah izinkan je cik jak bace, hehehe
cume pengajarannya jgn dedahkan rahsia
yg tak sepatutnya.. hehe

;p

Monday, June 14, 2010

kene saman


first time kene saman
after 5 tahun dah drive sejak zaman student dulu
saye pemandu berhemah.. ;p

sadis sungguh
yg lebih sadis nye bile nampak polis
hubby dah cuak
tapi i siap cakap; 'apa yg abg takut kan? bukan kita wat salah pun'
serius mmg tak perasan duk line yg patutnye ke kiri, tapi kami terus
dek kerana kebingunggan tu kene saman
sian kat kami dan ramai lagi mangsa
rasanya macam tak patut kene saman situ
mmg tak patut...
tapi dah mmg salah mengaku jelah kan
walaupun masih rasa macam tak bersalah ni...

melayang duit, seb baik rm80 je
tapi rm80 tu kalau makan tom yam 
kat secret recipes boleh 
makan sampai 5 kali..huhu
hubby kene saman terus kol sepupu nye
chief insp, mengadu domba
manja betul... ;p

mentor tv3: shaq & ayim tersingkir


sape-sape tgk mentor malam tadi
tahu lah yg ayim, protege mus may tersingkir
selepas shaq minggu sebelumnya
personally, bagi aku
mmg diorg berdua patut keluar paling awal

* pic: google*

setakat ni mmg aku puas hati dengan keputusan mentor kali ni
4 protege yg tinggal ni mmg aku suke
so, sape menang sape kalah aku dah tak kisah
sebab utamanya, aku suke mentor diorg yg polite
esp joe & dayang
diorg sgt humble & sweet je

tapi juri mentor malam tadi
audi mok dgn faizal tahir
beri komen yg menyakitkan telinga... again.

ada ke org tgk mentor?
ke semua org layan bola????

p/s: malam ni sambungan citer korea yg dinanti-nanti.. brilliant legacy tv8, 8.30mlm


Saturday, June 12, 2010

demam bola sepak....


semua org dok sibuk dgn demam bola sepak
tapi me & hubby tak terasa apa pun

sebab dua-dua pun bukan kaki bola
mujur jugak... kang member2 hubby 
asyik ajak  lepak mamak
naya jugak kan...

tapi aku masa world cup dulu
minat kat brazil, frust menonggeng jugakla bile brazil kalah dulu
kali ni pun setia ngan brazil
hopefully kali ni pun 
world cup tu milik brazil

go go brazil!!

Thursday, June 10, 2010

first time

*pic: google*

first time jejak kaki kat pavilion tadi
namanya dok kl
tapi nak g bersesak-sesak tgh kl 
mmg tak kuasa la
kalau ke sogo tu takpe, leh shopping...

yg tak best nye parking situ kemain mahal...
ceh, macam tak biasa lak... 
tak suke kalau bab parking bayar per hour ni
 tempat shopping besau sgt, tak tau nak g mana
sampai tak larat nak pusing
cari surau pun sesat okk
tapi nice tempat dia ek...
;p

tiz zaqyah menggatal?

terkejut beruk aku baca kisah die ni
betul ke fitnah semata ni
sebab aku agak minat gak kat si tiz ni
rasa macam terkejut sgt la dgn khabar angin ni


korang rasa???
marilah kita jangan berburuk sangka dulu... ;p
 boleh bace kisah yang aku maksudkan tu kat >> sini 

Wednesday, June 9, 2010

Petua Awet muda


Dulu masa aku amik kursus kahwin

ada sorang doctor ni cakap

kalau nak awet muda, selalu-selalulah bangun tgh malam

around kul 3-4 basuh muka dengan air sejuk, air paip la kan

insyaAllah kalau selalu amal muka jadi berseri

kalau kita org Islam kalau bangun

sebaiknya solat tahajud terus kan

tapi kalau tak larat, bangun cuci muka jela

tapi muka doctor tu memang awet muda tau…

ada jugak kadang2 aku tgh malam terjaga terus bangun

muka kita memang rasa segar the whole day kalau bangun cuci…

try la kalau nak awet muda… ;p

Monday, June 7, 2010

cerita ni memang terbaeekk arr...


addict giler okk
tak boleh nak ganjak dari depan tv
kul 8.30 -9.30
naseb baik ada teman addict
encik hubby pun minat sama...
hehe
*brilliant legacy aka shining inheritance*

;p

Sunday, June 6, 2010

my birthday date


simple tp sweeeeeeeeeeeetttt tau
thanx to my dear darling hubby...

we first went for a movie and watched shrek the final chapter
sangat kelakar and the animation was superb okkk...
tergelak-gelak dlm panggung...

later, kami lunch di secret recipes
birthday girl nak makan kek.. hehe


*everything was so yummy*

mekaceh hubby sayang...

thanx juga pada semua yg wish birthday di blog, facebook & sms....
i sgt hargai tau ;p

06. 06. 10







~happy birthday to me~
yeay!!!

Saturday, June 5, 2010

cek kedua dari nuffnang-yg dinanti telah tiba

*apelah motif letak gambar kalau dah blurkan semua kan kan?*

tak banyak mana pun
tapi cukuplah penat lelah berblogging kononnya
;p

Friday, June 4, 2010

kisah jiran aku dan surat-suratnya

jiran aku ni
macam aku penah citer sebelum ni
kiri kanan budak2 bujang duduk

yang aku nak citernye
jiran aku sebelah kiri ni
selalu la dpt surat
biaselah kalu bil telefon setiap bulan mesti dpt bil
especially macam kami yg ada 3 nombor bil
so rasa mcam byk je tiap2 hujung bulan dpt

jiran aku ni pun sama gak
tapi yg masalah nye di mata aku ni
jiran aku ni tak pernah nak amik surat2 dia
dia biar je surat2 tu jatuh atas tanah, berhujan berpanas
sampai surat tu hancur
kebykan surat-surat die macam tu...
aku tak tahulah itu surat org lama yg duduk situ
atau mmg surat diorg

ada satu hari tu
diorg ada dpt satu pos laju
posmen just letak kat pagar tu je
tibe-tibe hujan
so aku ni pun g la amik letak kat dinding pemisah rumah kami
dgn harapan kalau die nak masuk umah die
tentu die nampak sampul tu

tapi aku rasa bile die lalu die buat dek je
nak kata tak nampak cam mustahil
sebabnye sampul tu bukanleh kecik

dek kerana die buat tak tahu
aku pun letak la balik kat pagar rumah die

ish ish ish
kdg2 surat-surat die yg jatuh
aku g ngintai
kot-kot nama kami tapi posmen tersalah anta...
sampai aku hafal la nama penuh budak tu
selalu tgk die punye surat.

apa la nak jadi budak2 bujang ni
macam kami, walaupun kdg2 bil tepon tu tak bukak pun
tapi amik jugak pastu buang je dlm tong sampah...

tapi aku takde hal la ngan jiran aku ni
diorg baik je, tak ganggu kami pun
cuma2 kdg2 gangu emosi aku
takut posmen tersalah hantar cek nuffnang ke 2 yg aku tunggu berkurun ni
hehehehe....

Wednesday, June 2, 2010

kek coklat 5 minit

*selepas bancuh*
*dari microwave*

*yummy*

they call it the dangerous cake
coz we are only 5 minutes away for a yummy choc cake
so, jgn buat selalu 
even it is so easy
trust me, u dont have to wash too many dishes

resepi kek ni are everywhere
dari blog even ke youtube
just google 5 mins mug choc cake
atau

;p

Link within dlm blogku

bukan nak cakap pasal tutorial
sekadar nak bgtau
aku dah tambah link within dlm blog
rata-rata byk blog yg buat
so aku pun amik inisiatif tambah link within ni
selain menaikkan trafik, widget ni membolehkan
readers baru blog aku bace entry2 yg tak pernah diorg bace sebelum2 ni..

aku pun ada jugak bace entry2 lama yg appear kat situ
kelakar pun ada gak bile baca penulisan lama
rasa mcm ntahapapa je aku ni dulu...
segan sendiri..

so, sesiapa nak baca entry lama2 aku yg dulu
sila lah ye.. kot2 ada yg nak tahu kesah2 lama aku dulu.
;p

sape2 yg tak tahu cmne nak tambah widget link within >> klik sini

Tuesday, June 1, 2010

tak suke menghampakan

aku lahir sebagai anak ketiga
tapi kematian abg sekaligus menjadikan aku
membesar sebagai anak kedua

sejak dari kecil
aku dibesarkan dgn family yg saling menyayangi
family mana yg tak saling sayang kan?
tapi ayah mmg garang... sgt garang masa kami kecik dulu
garang yg bertempat.. walupun masa kecik selalu kene pukul
tapi kami tetap respect ayah... sbb ayah mmg terbaik...
ibu pula sebaliknya.. penyayang. sgt2 penyayang dan lembut hati

secara batinnye, aku ikut perangai ibu
aku tidak suka menghampakan org...
dan kelemahan aku... aku terlalu mudah kesiankan org
dan kdg2 sikap ni macam menyeksa diri...

aku, walau penat cmne pun
bile org minta tolong ape2
rasanya tak sampai hati nak menolak..
melainkan org tu mmg jahat atau selalu sakitkan hati aku...

especially kalau yg minta tolong tu
ibu dan ayah...
aku sanggup susah payah demi mereka...
mmg dari kecik ayah selalu cakap
'minta tolong ngan angah je senang, tak menolak, kalau org lain asyik taknak'
org lain tu refer pada siblings aku...
akak ngan adik mmg tak selembut hati ku
mungkin ikut perangai ayah
tapi tak bermakna mereka tak baik...
aku tetap sayang diorg dunia akhirat...
cuma, diorg kalau bab minta tolong tu lambat la nak buat...
sbb tu ape2 pun ibu ngan ayah lebih suka minta kat aku
seperti aku kat atas, aku mmg takkan hampakan diorg
pertolongan tu aku refer dari segi tenaga  bukan sudut lain

setelah aku observe, aku rasa rata2 anak kedua mmg macam aku
rajin, hati lembut, dan mudah kesiankan org
tapi tak bermakna aku ni perfect
penegasan nya, hanya berkisar situasi seperti ni...
ramai org sering salah faham bila aku menulis
jadi aku kene buat penegasan... ;)

aku warisi sikap ibu yg tak suka hampakan org..
lagi satu, kalau ada ape2 hadiah atau produk promosi hubby atau aku dpt
aku mesti nak bagi kat family2 yg lain
exactly macam ibu... ibu pun kalau dpt ape2, semuanya nak pass kat anak2
contohnye, baru2 ni aku dpt produk kiwi promosi secara percuma 2 botol
aku pun amik satu bagi ayah, dan kami dpt kotak serabguna dari The Zon, tu pun
aku bagi ayah ngan akak satu dan macam2 lagi
pendek kata kalau dpt pensel percuma lebih dari 2 pun aku nak bg diorg
kdg2 hubby pening tgk perangai aku...
mmg sebijik macam perangai ibu aku..
aku rela takde, asalkan tgk org yg aku sayang bahagia...
something like that....

aku sekadar bercerita... tiada langsung niat utk memuji atau menghina sesiapa...
aku mmg tak suke menghampakn tapi tak bererti aku mudah dibuli... 
aku sayang family aku dunia akhirat... ;)

kalaulah bilik tidoku macam ni...............

heavennyeerrr........

 berangan jela eh....  ;p

apelah perasaan jadi mereka?

muda...popular....kaya...ramai fanatic fans...

 justin bieber

 
miley cyrus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...