Sunday, July 18, 2010

emma watson, from hogwarts to a beauty icon



Emma Watson's transformation from gawky drama student 
to fashion's newest darling has been nothing short of magical.
shes now the face of burberry campaign and also a wonderful actress.
 no matter how she transformed, shes still the same adorable girl.
ohh... cute & cantik sgt.... 






 *source: emmawatson.com*

Saturday, July 17, 2010

sape yg nak berkenalan dgn dafi


dah takde keje gaknye
iklankan nom sendiri
sape-sape single nak kenal ngan dafi 
sila la dail no tersebut
hehehe ;)

kejadian dunkin donut

*pic: google*

seorang awek sdg kelaparan sbb tak makan langsung dari pagi
tibe-tibe ternampak kedai dunkin donut

awek: (dlm hati) takpelah, dunkin pun dunkin jela, da lapau sgt ni

bile awek masuk dalam, setelah mencapai sebiji choc pudding
lalu membayar dgn sekeping not rm50

awek: takpe ke, mmg takde duit kecik la
cashier: kami takde duit pecah la kak (sambil membungkus donut)
awek: akak mmg takde duit (sambil mengassume diorg akan cari duit pecah)
cashier: takpelah kak, akak tak payah bayar, ambik je
awek: eh, mana boleh macam tu, takpelah, akak tak jadi amik la
cashier: eh akak, please ambik, sy belanja, sy ikhlas sgt-sgt... ambik la, nah!
awek: ehhh??? yeke ni? alahai... terima kaseh la ye
          (sambil tgk baju sendiri, nampak cam org kesian ke)

awek terus keluar keblurran... dan terus balik umah...
nak patah balik pecahkan duit, tapi sbb da kata ikhlas sgt2 tu
terus tak jadi...
mekaseh la adek ye...
sampai mati tak lupe ;)
cerita kat hubby, hubby pun pelik...
cute sgt kot muke aku... hahaha

Thursday, July 15, 2010

cuti-cuti cameron highland last day

strawberry park resort

time to say goodbye to the resort


balik lalu jalan tapah
sgt pening, seriusly pasni better lalu simpang pulai je pegi balik
ceh, macam la nak g lagi
tapi insyaAllah satu hari nanti
we had great memories, why not come again kan... 
;p

sebenarnye byk gambar yg cun kat kamera adik
ni pakai henset je actually, tu kureng cun
so, kalau dpt gambar yg lain
kalau rajin, aku letak lagi, kot
boleh jadi sumber inspirasi bg yg nak bercuti kat CH kan..

Wednesday, July 14, 2010

cuti-cuti cameron highland day 2, rose valley


memory in CH, part 3
hari sabtu tu, pas balik dari boh tea centre, g rose valley pulak
nak masuk sini, kene byr rm3 sorg
murah jelah, bole tgk macam2 jenis roses yg kita jarang nampak
tempat ni luas, oleh kerana kepenatan
kami tgk kat bahagian bawah je
tak naik atas pun, lgpun hujan
sebab bawak baby qaleisha, nanti demam pulak si kecik tu










 * kat atas tu adalah labu air yg dah tua kot*


 *labu air yg panjang giler, ayah excited nak amik gambar hehe*

 *semua bunga-bunga sgt cantik, kagum*

kenderaan rasmi kat CH ni, kenderaan ni are everywhere,
senang kot, nak bawak sayur ke ape ke, ibu insist suruh letak 
dlm blog... ;))

Tuesday, July 13, 2010

cuti-cuti cameron highland day 2, strawberry & tea

sambungan memory in CH, part 2

first, bg sape2 yg nak berjalan2 kat cameron
nak pusing sampai habis
better beli tourist guide, rm4je
bole cari kat mana2 kedai 

then, senang nak pusing.. gps gune available even atas gunung

so, pagi sabtu tempat first kami pegi
raju's hill strawberry park, dah kata g cameron
kalau tak makan strawberry mmg tak sah

k
must eat food: ice cream strawberry special & waffle belgium
yummylicious...

then, tempat paling wajib pegi- boh tea centre, sg.palas
tempat ni mmg berliku-liku and naik bukit
agak scary sbb jalan sempit
rasa mcm nak terjunam je kete tu kat kebun teh 
tapi worthy... sgt best!

 

pendakian ke boh tea centre, tp kalau naik bas yg disediakan, 
tak perlu mendaki tinggi-tinggi,tp bile lagi nak daki ke bukit kan? ;p

 sejuk mata memandang



 breakfast @ boh tea centre

jangan ingat kita minum di ladang teh
harganya lebih murah, harganya 2 kali ganda ok
tapi experience itu lebih bernilai kan?

tea & scone, its a must try too!
 souvenir to bring home


  in boh factory



 notice my bro at left .. setiap masa nak layan anak buah... 
uncle yg loving tul.. ;p


 nanti aku sambung lagi
banyak sgt dah gambar 
ada byk lagi nak share ni
;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...