Thursday, September 30, 2010

stairway to heaven


dulu aku pernah layan citer ni yg versi korea
mmg citer dari mule sampai akhir meruntun jiwa
tapi citer ni jadi antara citer korea yg paling aku suke
tapi kalau tgk, mmg setiap episod nangis jela

rasenye ramai layan citer ni
sbb agak femes jugak citer ni dulu
aktor & aktres pun mmg femes

*versi korea*

skrg ni, kat tv3 main stairway to heaven versi filipino
sebenarnye mmg byk citer korea yg filipino remake
full house pun ada


yg versi filipino ni pun best jugak
jalan citer mmg tak ubah
sebijik mcm korea tu
hero ngan heroin pulak mmg cun dan segak
heroinnye mcm barbie doll, comel sgt
so mmg best layan.... ;p

utk yg dok umah je, boleh layan tiap2 ptg
kul 3 kat tv3
tapi yg tak layan citer sedih
mmg tak bole, sbb citer ni mmg sedih sesaje..
tapi ending puas hati walaupun sedih jugak..
;p

Tuesday, September 28, 2010

first time jumpe blogger in real


semalam, aku ada citer aku stay kat aloq staq
disebabkan entri tu akhirnya aku bertemu ngan sorg blogger ni
nisa namanya, first time tu jumpe
segan ai... dahla aku ni sempoi je dok bilik...
naik sampai ke bilik lagi si nisa ni
baik hati, ai pulak malas turun
sbb hubby g keje, so rasa macam patah kaki sorg2 kat sini
hehe... mekaseh le nisa.. susah2 je dtg...

tak sangka sudi jugak nisa singgah hotel intan stay tu
kalau panjang umur, intan dtg aloq staq ni
kita jumpe lagi ye...
semalam ingat nak amik gambar ngan nisa, 
tapi segan pulak, overr rasenye... ;p

Monday, September 27, 2010

live dari alor star


lama dah tak update blog
bile buka blog, takde idea langsung nak update

sekarang ni, aku live dari hotel
dok kat kedah, teman hubby outstation
dari ahad semalam sampai pagi selasa esok check out

ingat dok sini nak update sume citer yg tertangguh
sekali tak bawak pulak cable
nak transfer gambar
terpaksa la update tanpa gambar..

semalam sempat jalan2 alor star ni kejap je
sebab penat lagi tubuh
so, petang2 g pasar malam cari makanan
harini hubby sepanjang hari g keje
so, aku sengsorang layan blues kat bilik
nasib baik wifi sini laju semacam
sedap la aku nak online...

ok, itu je nak bgtau... nanti2 aku citer lagi k

Wednesday, September 22, 2010

Korean Drama: playful kiss (2010)


citer baru tgh main kat korea
ramai layan citer ni sbb ada hero kesayangan ramai ;)
aku pun suke, tapi aku kureng bleh terima heroinnye
tak bape cun.. huhu

setakat dah sampai episod 6
bleh tgk online atau download

Synopsis
Based on the popular manga, Oh Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, Seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung Jo is the friend's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart?

jom layan.. ;p


Tuesday, September 21, 2010

tak sempat


dah puas beraya
tapi lum sempat nak update
gambar pun dalam kamera adik

sempat blogwalk tgk blog org je
harini pun ada urusan sikit
esok-esok aku update

;p

Wednesday, September 8, 2010

salam lebaran dari intan izani


kiri kanan jiran-jiran bujang aku ni
dah balik kampung pagi tadi
diorg keje shift malam 
so, pepagi dah merempit balik

so, aku kat sini pun mmmg dah sampai mood balik kg
insyaAllah, malam ni bertolak
tak dpt tgk syurgamu ramadhan.. sob..sob

di kesempatan ini, ingin ku ucapkan
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin pada semua rakan-rakan

moga raya ini lebih bererti dan manfaat kan 
bersama insan tersayang...

waktu-waktu macam ni layan lagu raya mmg feeling abis
jgn makan byk sgt time raya nanti
bagi yg bawah umur
bolehlah start kumpul angpau
mmmuah... ;)

Tuesday, September 7, 2010

berbuka @ cruise tasik putrajaya

rasenya ramai jugak yg dah balik kampung
dah wish hari raya kat blog

semalam, me,hubby ngan rakan-rakan ofis
pergi buka puasa kat cruise tasik putrajaya
satu pengalaman baru lah
makanan actually biasa-biasa aje tapi buffet la
lagipun cruise tu taklah besar mana
tapi cantik la dpt tgk bangunan -bangunan kat 
putrajaya tu dilimpahi cahaya lampu di waktu malam..
jgnlah expect mcm naik titanic pulak kan

@departure lounge, after solat maghrib baru berlepas

ada ke patut hubby ckp kat captain tu die nak duduk 
situ jap, captain tu terus bagi topi kat hubby, 
rasenye masa tu cruise tu tgh buat u-turn kot ;)
bile hubby nak amik gambar, ramai pulak nak amik gambar jadi captain
kelakar pun ada, diorg duk sibuk halau hubby sebab lama sgt nak pose.. ;)

kenyang ;)

view dari bhg atas

sorilah sume kualiti gambar tak bape best
maklumlah pakai hp jer ;)

Monday, September 6, 2010

cubaan pertama buat nasi beriani


ni last 2 days punye menu buka
hubby mintak buatkan nasi beriani
aku pun ok kan aje, walaupun tak pernah buat

so, pegi market beli rempah beriani faiza
& bahan-bahan lain
lauk pulak aku buat kurma daging ngan sambal ayam

mule-mule risau jugak
sebab tak pernah buat, plak tu pakai beras biasa
masak nasi beriani seeloknye pakai basmathi
seroi, berderai
tapi turned out great, sedap jugak
cume belum perfect la mcm mamak
puji diri sendiri ni.. ;)
rupenye senang je nak buat kalau pakai rempah siap
just tambah few things macam susu sejat,butter etc
actually, kalau tak pakai rempah pun senang je
tapi byk sikit bahan kene cari..

rasa mcm nak buat lagi
tapi hari-hari buat nasi beriani
montel pulak aku.. hehe

Sunday, September 5, 2010

sampin dan songkok pelengkap raya ;)


akhirnya, sampin idaman ditemui jua
setelah berpuluh kedai takde yg berkenan
kalau beli kat deretan pasar kat jalan tar tu
mmg hampir semuanya jual yg mesin punye
tak bape cantik la, tp ok jugak sebenarnya

kami plak cube cari kat area kedai yg betul2 jual sampin
cari punye cari, jumpe lah satu kedai ni
aku pun tak tahu namanya ape, kedainye kecik aje
bumbung dalamnye warna kuning,tersorok pun ye jugak

pakcik tu hanya jual sampin ngan songkok
tapi cantik2 sampinnya
so, hubby pun dapat yg berkenan kat hati
yg tenun tangan punye tentulah cantik sikit
harga pun cantik sikit
tapi byk range harga, pandai2lah tawar menawar
ada yg rm400, rm500, rm700 & so on..
hubby cakap, nak beli sekali, biar beli yg puas hati
tahan lama.. betul jugak kan...
sebelum tu kami cari kat jakel
tapi jakel punye mahal sgt...

tapi terpulang, janji selesa dan cantik
harga murah yg cantik pun byk

jalan punye jalan terserempak plak ngan fizow omar sorang2 je
dan ada 2-3 org artis lain yg kureng popular
ramai jugak artis shopping kat jalan tar ni eh
ingatkan kami kami jer... ;)

Friday, September 3, 2010

syurgamu ramadhan


awal-awal episod aritu
aku jap tgk jap tak tgk
tapi skrg ni bile tgk
rasa best pulak, sedih sgt ceritanya

dgn soundtrack yg best
kalau layan setiap malam, mmg buat nak nagis je
mmg terbaek la citer ni
bukan setakat jalan citer
tapi pelakon sume hebat-hebat
dari ellie suriaty sampailah budak-budak kecik tu
lakonan zarina pun mmg jadik sgt

kalau nak dibandingkan dgn epilog syurga cinta
mmg jauh panggang dari api 
sbb tu aku tak bleh tgk citer tu ptg-ptg
sumenya kaku...

Thursday, September 2, 2010

mana nak cari sampin raya?


masa g jalan tar aritu
sampin kat situ sume sama pesen
harga 1 rm90, beli dua rm100
pelik pulak harganya
tapi satupun hubby tak berkenan

*pic: google*

raya dah nak dekat tapi sampin lum jumpe
hujung minggu ni nak taknak kene cari jugak
almaklum la minggu depan dah raya
mana lah nak cari sampin comel2 eh?
jakel ada kot kan... aritu masa g jalan tar
jakel situ dah tutup sbb dah lewat malam..
bulan-bulan pose ni, nak g shopping tempat ramai org
tak selesa rasenye, bile sampai umah je
mule terbayang ais... hehe ;)

Wednesday, September 1, 2010

pengkomen tegar blog aku

terima kasih la pada sume yg masih sudi komen kat blog aku
walaupun blog ni kejap hidup kejap mati
sebab tuannye yg kadang2 rajin kdg2 malas

kak liza ngan blackmel mmg selalu jadi komentor top tiap bulan
mekaseh la byk2
ada jugak few blogger lain yg selalu komen
hafizd, fazee, yott.. etc
sorilah kalau aku tak komen balik
aku bace blog mereka, tapi aku komen pada tempat 
yg aku reti komen je
ada certain, tak tau nak tulis ape
takkan nak tulis no komen pulak kan..

kat bulan 8 ni masih ada nama arwah zaza
bulan ni dah takkan nampak nama dia ;(

sudi2 la komen blog aku eh
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...