Tuesday, November 30, 2010

cerita raya haji


walaupun cerita dah nak basi, tapi rugi plak 
kalau tak share kat sini
haritu mcm sibuk je nak edit upload pic dlm blog
ni baru sempat 
so nak story.. hubs pun insist suh letak dlm blog

raya haji mil join wat korban
buat kat rumah member mil
so, pas sembahyang raya, terus g tgk lembu kene korban
ngeri oohh.. sume org tak berani tgk
hubs dok menyorok tepi rumah
tapi bini die ni selamba je tgk... 
sian pun ada tgk darah lembu tu... tp tak baik sian

so, layan gambar jelah... ;)












itulah kenangan raya haji pertama di kelantan
;)

Monday, November 29, 2010

wedding ismail & azrina


sabtu baru ni
kami attend wedding one of bos hubby kat hotel concorde, shah alam
kire wedding duda & dara la ni...

 mmg grand wedding ni

see, thats my name ;p

 pengantin baru jugak *___*

 spelling error (nama hubs)

 merenjis

 pengantin turun pelamin ke santapan
pengantin ni mmg super cute, comel sgt
walupun die sedikit tembam, tapi muke comel

 farhan af perform masa makan
suara die sedap sgt

pelamin

masa pengantin berarak masuk dewan tu
die main satu lagu omputih tu
lagu evergreen, aku lupe tajuk
rasa mcaam syahdu sampai nak nangis,haha
best sgt lagu tu, jap g nak cari lagu tu...

aku amik gambar gitu-gitu je
ada sesi potong kek semua
takkan nak over amik gambar
dahla duk jauh dari pelamin kan.. 


semoga kekal bahagia mereka berdua
;)

Sunday, November 28, 2010

kami ke MAHA 2010

Semalam, Sabtu kami pergi MAHA 2010 kat serdang
bawak sekali mil ngan adik hubs yg kebetulan ada kt umah

parking punye lah jauh nak menapak
kene bayar rm3, yg menambah keletihan tu
sebab panas la sangat walaupun msa tu pagi lagi
kami sampai awal untuk elak jam
rasenye sebelum kul 9 dah sampai MAHA tu
first thing, kami g breakfast kat food court kat bwah tu
macam-macam ada
kami layan murtabak singapore ngan nasi lemak je

kita layan gambar jela.... enjoice...

 sebelum pergi, posing tepi pasu ngan pokok-pokok kesayangan
yang layu dek kerana balik bercuti raya haji seminggu. nangis.

 da sampai kat MAHA, breakfast dulu.

 mil yang tak reti nak senyum depan kamera. malu kot. :)
sori gambar gelap. kamera cabuk. 
 panas hati sebab aku je sibuk amik gambar diorg, hubs 
buat-buat tak faham bile aku hulur kamera.
amik je gambar sendiri. sedih. 

banyak jugak gerai yang best-best dibuka kat sini. 
sila la pergi menjamu mata selera di sini. 

 lelaki kesayangan saye dunia akhirat.

 aku yang konon diet. percaye tak aku diet?*______*

 hubs melihat booth jual keris-keris. cantik-cantik. 

 kedai jual baju-baju batik.

booth jual tudung wajib ado. ;)

 jual tanaman paling banyak.
 yours truly.

 putri sulawesi. hubs tunjuk macho sebab ada dua putri cun.

 akak ni bersungguh-sungguh nak demo skrub tanah liat dia. 

pas balik MAHA singgah taman warisan, putrajaya makan. 
 


 adik ipar ku yg masih study di ump.

masih kenyang sebab tu layan abc aje.

sekian dahulu. letih aku upload banyak-banyak gambar siap edit bagai.
fuhhh... ;)

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha


untuk semua teman-teman dan kenalan saye
semoga bergembira di hari mulia
makan banyak-banyak sampai kenyang
pas raya kita diet..

selamat menyambut hari raya aidiladha
maaf zahir dan batin
;)

Sunday, November 14, 2010

live dari pasir mas

semalam kami sampai kelantan around kul 3
pagi tu bertolak dalam kul 7
kire cepat jugak sampai

sampai je sana, aku dok melepak jela kat rumah
letih kononnya, tapi hubs malam tu dah jalan dengan abg iparku
g rumah ayah angkat die...

pagi tadi aku baru start jalan2
ingat plan nak beli tudung dgn shawl
tapi hubs kata malam kang jalan g wakaf che yeh
suka je hati,tiap kali balik kelate mesti nak g wcy
kadang-kadang ronda-ronda tak beli ape pun
tapi kalau g wcy ni, stamina mau kuat sikit
sebab ramai orang, dan memang mandi peluh la
kami biasenye tak habis pusing pun
sebab penat sangat, sampai sesat-sesat

so tadi berjalan sekitar pasir mas aje le
aktiviti wajib, g gerai mak su
hubs lepas rindu makan mi celup dengan air kelapa ice cream
aku lak makan mi mamak aje...



nanti aku sambung stori mori ok... ;)

Friday, November 12, 2010

esok balik kampung

minggu depan raya haji
hubs dah start cuti esok seminggu, kilang close seminggu

so, tahun ni turn balik kelantan
first time, nak sambut raya haji kat kelantan
biaselah orang kampung satu selat satu timur ni
so raya kene bahagi-bahagi
insyaAllah tahun ni kami join buat korban

esok balik kelantan
barang dah siap packing
tinggal sikit2 jer
konon-konon plan pas subuh je nak chiaww
sebab kalau boleh nak sampai sana biarlah masih siang

bile kita dok kawasan perumahan yg kebanyakan nye tempat kerja sama
so time cuti macam ni
jiran bujang kiri kanan semua dah menghilang
diorg pas balik keje tadi nampaknye terus chiaw bercuti

bile depa dah blah, emosi nak balik kampung semakin meluap

selamat bercuti semua..
eh, ada ke yg keje next week?
sorry.... hehee *______*

tahniah my cousin

tahniah buat my cousin, khairunnisa yang dapat 5A's dalam UPSR
haritu time raya jumpe die, aku tanya

aku: yun, camne upsr? ok tak?
yun: senang, boleh jawab semua.
mak yun: die ni semua senang (senyum)
hubby: (berbisik) yun ni nampak macam bijak.

alhamdulillah, akhirnya cemerlang jugak walaupun sekolah kampung je.
belajar mana-mana pun, kalau usaha mesti berjaya. 
semoga lebih berjaya lepas ni.
teringat zaman upsr dulu, dpt straight As, tapi bile pmr dah ada B. Citt...

Thursday, November 11, 2010

makan santai

semalam aku masih lagi tak masak
hubby pun da start keje
aku tak masak, sbb tak lalu nak makan sendiri masak

so kat umah buat roti telur aje
teringin betul nak makan since masa sakit tu terbayang2
balik umah, terus minta hubby beli roti dgn salad

rebus telur, hancurkan, gaul dengan mayonis, letak lada sulah sikit
heaven....letak dlm tupperware, esok makan sejuk2
lagi heaven...


balik dari ofis, hubby beli rojak pasembur dgn nasi kerabu dkt pasar malam
maka, makanlah kami berdua, yummy...



rojak ni die bagi sekali ngan kuah kacang, boleh tahan sedap... ;)

Lembu depan rumah

baru-baru ni
ada sekumpulan lembu dok merayau kawasan taman perumahan aku ni
tak tau la sape punye
liar ke ape ke

time ni diorg dok port kat padang playground depan umah ku ni
normally, taman ni penuh budak2 main buaian, main bola
tapi time ni, lembu tu dok menguasai padang tu
sambil meninggalkan sisa2 buangan

ish ish ish
lembu pun makhluk Allah jugak kan
aku tak salahkan diorg
tapi kalau bertuan, tuannya kene lah jaga molek2

susah susah sangat, korbankan aje minggu depan
sedekah daging satu taman
;)

Wednesday, November 10, 2010

hubby yang super rajin


after discharged dari sepital hari ahad tu
hub amik 2 days leave nak jaga aku
walaupun ikutkan hub mmg banyak keje kat ofis
terima kasih byk2 bang ye..

sebenarnya aku ok je
tapi hub nak jugak pantau, yelah aku kan dok sorang2
so, dua hari tu sume keje umah hub yg buat
macam tak caya je
aku basuh baju hub sidaikan, style die lah
dah takde main hanger2 dah, disidai nye semua
terus aku  gelakkan, kelakar sgt tgk baju2 aku tu
main tindan je satu sama lain
camne la nak kering kan.. biase lah suami tak pernah sidai baju
hehehe

pagi2 hub lak bangun masak
isnin pagi tu, beli kat kedai je nasi lemak
tapi tghari tu, aku dah tak lalu makan kedai
so tghari hub masak sup sayur dgn ayam goreng crispy



sedap giler arr... mcm ni, hari2 sakit pun takpe... hehe
eh takdelah, tak rela aku sakit
selasa lak, pagi2 hub buat nasi goreng kicap, sedap gak
tghari buat terlur dadar ngan ikan kicap
lauk biasa, tapi aku selera je...
aku kan ape2 kicap sume aku jalan
tak sempat pun nak amik gmbar.. terus lahap makan

ok, sambung nanti...
patut nak upload gambar lain2
tp tenet slow sgt... leceh

kisah aku di suspek H1N1

terima kasih pada yang sudi bertanya tentang aku.
aku dah ok, dan memang takde apa-apa nak dirisaukan.

ceritanya macam ni,
khamis seblum deepavali tu, aku demam sakit tekak
so, aku just makan ubat sakit tekak yang hisap tu and then ok

hari jumaat cuti deepavali tu pulak, aku dan hub asyik fikir nak,
spend kat mana sabtu dan ahad tu
aku ajak hub pegi window shopping jela
sbb sekarang musim hujan, nak pegi beriadah pun macam tak sesuai

tapi takdir Allah, jumaat malam tu aku rasa tak sehat
malam tu kuar makan kat luar,
after tu hub paksa aku g klinik, which aku betul2 malas
tapi nak tak nak ikut juge

then, kebetulan pulak, doc kat klnik tu doc baru
so macam tak tahu nak wat keje, seriously..
patut ke die tanya aku, demam ke tak
bukan ke itu tugas die untuk measure suhu badan aku?
tapi hub jawab jela, semalam demam, ni macam asma sikit..

doc just check pernafasan aku, and cakap ok, takde masalah
so ok, kami balik

pukul 1 malam, aku rasa mcam sesak nafas sikit
so ajak hubby g klinik, doc bagi amik gas
supposed to be ok..
tapi pukul 4 aku rasa mcm seksa jugak nak breath
aku dah rasa pelik ni.. tapi nak tak nak g jugak klinik
amik lagi neb sekali dgn inject

doc tu cakap, 'in case u rasa tak selesa lagi
 i guess u kene g hospital la..'
(masa tu masih doc baru tu yg handle)
time kul 4 tu, staff nurse ngan doc tu tgh tido kat klinik
klinik 24jam tapi diorg takde patient, tido je la kan
bukan main susah nak kejut
sib baik pakcik guard yang kejutkan

kul 8 pagi aku pegi lagi klinik sbb cannot breath well
kali ni hubby dah siapkan beg pakaian in case kene g hospital dan admit ward
sbb risau jugak kan

pagi tu dah tukar doc lain
kalini doc tu lebih experience
aku amik jugak neb sekali then doc tu tanya soalan macam2
pelik betul saya ngan awak ni, kenapa dada masih sesak nafas lagi?

aku pun pelik jugak, tapi nak kata apa kan
doc tu asyik la cakap, 'rare tau case jadi macam ni, u pun tak pernah macam ni
i tgk history u ni ok je... why this is happen?'

then, dpt refer letter dr doc tu
terus g hosp. sg buloh

 diringkaskan cerita... aku dok kat kecemasan dari kul 9 sampai la kul 3
lama giler kan , padahal masa tu aku rasa mcm dah ok dah
mcm nak balik, yang tak boleh blah tu, sebelah aku artis
pelakon tua la lelaki, tapi asyik sengih2
mungkin die ingat die glemer so tak leh sombong
tapi aku tak tau nama die ape...

kebayankan kat wad kecemasan tu, kebanyakan nye yang eksiden
berdarah sana sini, ish seriau betul..yg jatuh tangga
yang berdarah, yang muda2 pun ramai sbb eksiden motor la kan..
aku tgk kan jelah...

then... around kul 2 gitu, doctor2 datang
cakap aku kene tahan wad sbb suspect H1N1...
sbb sel darah putih something2 count 20% kat paru2 aku..
so aku pun naik pelik la
aku rasa badan aku cam sihat je ni... napa lak suspek2 ni...
tapi nak tak nak kene tahan, kat ward isolation

mule2 hub mintak first class
tp rupenye kat sana takde
tapi takdir Allah, masuk ward isolation pun dah macam first class
sbb stay sorang2 dan yg penting suami boleh jaga...
orang lain sakit, aku lak seronok2 dalam tu.. giler tul...
mana taknya berkepit dgn hubby...hehehe

dipendekkan cerita lagi... hubby mmg jaga aku dgn terbaik
masa kat ward kecemasan, aku muntah2 teruk
sbb nya perut kosong...
so hubby suap aku makan roti dgn air kosong
romantik gitu... hubby lak kejap kuar masuk ward kecemasan tu
suka2 hati mcm hospital die..hehehe
tp doctor2 tu tak marah pun, malahan asyik bg penerangan kat hubby

malam tu hub balik jap amik ape yg patut kat umah
sbb hub nak tido bilik tu sejuk la kan
so amik toto, amik sejadah ape yag patut
then, balik semula ke hospital, rempit lagi
risau tinggal bini sorang2 kat sepital

yang aku pelik tu, aku kalau demam ke ape
mmg tak selesa makan langsung
tapi bile hub jaga aku ni, makan lalu pulak tu
baru ingat nak kurus raya haji ni.... ;)
sbb nya aku rasa sihat je kat hospital tu, tu yg nak makan je
boring tak tau nak watpe... so makan jela dgn bace paper

supposed isnin keluar ward isolation tu
tapi ahad tu ada doktor pakar dtg check
die tanya condition aku semua then die kata
'tak mungkin she kene H1N1 la, die pun cakap die tak demam sudah'
'so, u nak keluar ward ke tak?'
aku ngan hubby sama2 laju jawab 'nak!'

so, aku diberi surat untuk amik vaksin H1N1
so kami pun blah dgn jayanya ahad tu kul 2 ptg

isnin 8hb 11 baru ni, aku amik vaksin kat klinik swasta
sbbnya kat klinik kesihatan takde stock
katanya, kat seluruh malaysia takde
tak tau la kan, so amik kat private, kene cas rm80
ok la kan, hub kata sekurang2nya pasni aku dah imun pada H1N1
so takde la die risau sgt...

pada makcik2 pakcik2, family semua yg sudi lawat, mekasih bebanyak..
susah2 je dtg siap bertopeng bagai masuk ward tu

aku dah sihat dah ni
dah kembali rutin seperti biasa
tapi lepas ni, nak makan makanan sihat la sikit
sbb rasanya tubuh aku ni kurang vitamin kot
nak makan makanan sedap aje, mana taknya..

panjang cerita ni... senang aku bace di hati tua aku nanti
untuk anak cucu cicit bace sekali ;)

Sunday, November 7, 2010

aku ditahan wad


masa deepavali 
aku sibuk fikir nak pegi bercuti kemana
nak spend cuti 3 hari ke mana
end up, aku abiskan masa di hospital
sbb aku di suspect H1N1..

nanti aku kongsikan kisahnya
mau rehat-rehat dulu
;)

Friday, November 5, 2010

gelak guling-guling


pagi tadi sambil guling-guling atas katil
aku cerita kat hubby lawak ni

hubby dok bantai ketawa
pastu cubit-cubit (manja) aku
tanya mana aku dapat lawak ni

hub ingat aku bace blog lucah ape..
hehehe...
tapi mmg kelakar pun... ;)

Thursday, November 4, 2010

esok cuti


last sunday, pergi kenduri kawen my friend masa matrix, zaila
ada jugak snap few pics, tapi tak leh nak transfer kat sini

so zaila, tahniah ye! semoga bahagia dunia akhirat.
doorgift tu cantik la sgt.. coklat tu pun super delicious!
btw, esok cuti, so kire 3 hari cuti ni
mesti ramai balik kmpung kot..
hubby kept asking me mana nak pergi..
tapi setiap idea yg aku bg, sume tak best katanya
ate, nak g mana la kami..
dok umah je pun.. boring jugak..
family masing-masing jauh, so berjalan la kita ye bang
hubby ajak g air terjun, tapi kalau g sunway lagoon lagi best..
tapi sure penuh dgn manusia kan...

think, think, think....


Ramona and Beezus



layan citer ni semalam
story tentang seorang adik yg nakal, 
yang totally different dgn kakaknya
citer ni based pada novel kanak-kanak 
the whole movie was fun and cute
gelak-gelak aje.. 

both ramona & beezus pun super cute
no wonder justin bieber jatuh hati pada selena...
;)

Wednesday, November 3, 2010

kelakar giler.

 
credit:  giantpolar

you make my day lah! ;)


Tuesday, November 2, 2010

desperate housewives are back!



favourite series aku dah kembali
desperate housewives ni bg aku is simply the best series on earth,
hubby dah tau sgt aku addict ngan series ni
kalau episod yg sama tgk berulang kali pun takpe

sekarang musim 7 dah kembali
setakat ni baru keluar sampai episode 6 kat us
kalini rasanya lebih menarik sbb ada watak baru
dan yang lama kembali, jeng jeng jeng
sape2 peminat series ni mesti dah tau punye

semalam dah tgk 1 episode dekat youtube
best sgt , bile lah nak air kat malaysia ni..

sapelah agaknye anak sebenar gaby?...  ;)

Monday, November 1, 2010

tengok movie


cerita lama, tapi baru nak kongsi kat sini. 

last few weeks, pergi jalan2 kat the mines, plan nak tgk wayang.
kalau pergi mana2 mall ni, kami prefer keluar awal2 lagi, kul 10 dah terpacak
dalam mall, sebabnye malas nak sakit-sakit dada cari parking. ;)

plan first, nak tgk magika.
masa tu promo filem ni main lagi kat tv.
baca pulak org punye review pasal filem ni, semua kata best dan kagum.
aku tgk trailer die pun rasa cam best jek.
tapi bile g sana, magika dah tak tayang.
mungkin tiket dah tak bape laku kot.
nak taknak, layan citer jgn pandang belakang congkak 2. hub nak sgt tgk.
time tu baru je tayang kot. 

masa tgk, ngantuk bukan kepalang.
sbb mmg mengantuk, atau cerita tu yg merapu.
tapi aku asyik la tgk jam tgn, nak keluar.serius bosan giler.
tapi tak nampak pun pukul berapa, sbb gelap sgt dalam panggung. hehe.

hubby macam suke je filem tu. asyik2 ketawa. 
tapi bile kuar panggung, aku tanya best ke tak
hubby cakap 'bolehla, macam biasa je'

ni skrg tgh tayang cuti-cuti cinta.
aku rasa filem tu, kalau org belanja pun, aku tak ingin tgk.
serius. aku rasa dah tahu sgt jalan citer ngan ending.
bosan. bosan. bosan.

dulu cerita ahmad idham macam ok-ok jugak.
tapi lately ni, mcm dah start nak boring je aku rasa. 
tak lama lagi keluar citer die yg lain pulak,

aku masih dara. 
aku masa tgk poster ni, rasa mcm nak juling.
dah macam poster filem seberang. dahsyat u. ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...