Sunday, January 9, 2011

aquaria klcc part 1


semalam, me dgn hubs g aquaria klcc, dah lama nak pergi tapi tak pergi-pergi pun. so kali ni dgn tekad bangun pagi terus menuju ke klcc. sebelum tu singgah sarapan kat area rumah ni dulu, kang sampai sana kelaparan pulak kan. sampai dlm kul 11 mcm tu, seb baik parking banyak kosong lagi. 

 sampai-sampai terus cari toilet pastu rasa mcm nak shoot gambar depan cermin yg macam org selalu buat tu pastu terus rasa, oh macam ni rupenye. nampak tak kamera pink i yg comel tu? tibatiba.

sampai je klcc macam malas nak pusing-pusing so terus ke aquaria. 



adult rm35 sorang, warga emas dan kanak-kanak murah sikit. 


hubs: boleh tak abg nak on flash jap?  lalu jadiklah muke i macam hantu kak limah bertudung.. takut tak? haha... couple mat salleh depan i terus toleh.

dalam ni mmg tak digalakkan pakai flash, sebab kan gelap so kalau flash tu mmg tak sesuai. dan harmful untuk sesetengah binatang kat sini. so kalau nak amik gambar kat sini, setting baik-baik kamera dan jangan gune auto pastu boleh amik gambar tanpa rasa bersalah. tak pun beli dslr sebiji. ok joke. naseb baik tibe-tibe i minat amik gambar pastu hari-hari bace web pasal photog pastu tak perlu on flash sebab i dah pandai buat setting sendiri kononnye lagipun on flash kan tak cool. biar malap-malap dari putih bleach habis. ;)

ok dah bayar tiket dan ready nak masuk. jom!

i sambung next entry ok sebab banyak sgt gambar. i divide into few parts sebab i amik dalam 300 gambar. tapi takdelah i letak semua. i letak sikit sini then yg lain i upload kat fb kot. kalau letak semua kompem pengsan nak upload satu-satu.


12 comments:

cinonex coreyan said...

mane gambr ikan nye..gmbr kak intan jea..=p


meh la singah blog merepek ni..
http://cinonexcoreyan.blogspot.com/

meaw said...

amboi jalan....syoknya :D

wachak said...

wa kan, nama jer duk KL tapi signboard aguaria pun belum tengok lagi ... keh33

~ RM35. mahalnya rege tiket tu kalu berdua dah RM70. Layan National Geographic jer lah wa .. keh33

cha said...

haha lawakla u ni nk rs tangkap gmbr dpn cermin :p best tak rasa?

i tak pnh pg lg aquaria.nntila bila free br pegi

yang,u nmpk chubby.hati senang ke?

intan izani said...

cinonex,
hehe, saje je wat surprise ckit

intan izani said...

meaw,
biaselah hujung minggu boring pulak tak merayap ;p

intan izani said...

wachak,
haah mahal, kalau ramai ahli keluarga mmg pengsan jugak. tapi i rasa worth the money. ;)

intan izani said...

cha,
mmg i chubby tersgt ni cha
nak diet kejap on kejap off
sedih nye... ;(
tapi takpe, i mmg sentiasa hepi

yott said...

berbaloi rasanya..
best kan gi sini..i likee

black_mel said...

x penah pg lagi..hope lps ni ddk selangor leh la pg...sbb dulu ddk png terasa jauh kalau semata2 nak pg situ..

intan izani said...

yott,
haah mmg berbaloi kan

blackmel,
pergi la sekali pun jadi
tak rugi

♥ juhairah ♥ said...

hehe.. best nye g aquariaaa.. jue pon teringin nk pergi. tp x penah kesampaian hajat tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...