Sunday, January 9, 2011

aquaria klcc part 2


sambungan part 1, tak payah cerita panjang lagi, so i letak gambar-gambar yg i amik kat aquaria ok.

itu adalah ikan piranha. feeding piranha kul 4 ptg. so tak dpt nak tengok gigi-gigi diorg sebab kami masuk pagi.

 
masuk-masuk je mmg tgh diberi otters makan. jadual makan waktu pagi kot. fun.




tikus air

  butterflies

 ular sawa albino


 another species of snake


malayan horned frog. katak tanduk. cute aite?

salah satu species cicak, glass tu tak bersih so gambar tak clear 


tgh-tgh ronda dalam tu, sorang worker kat situ jerit, fish feeding, fish feeding!! go see fish feeding first then you can come back here! so kami pun terus nak tengok fish feeding. seronok ikan-ikan tu makan. hehe.

 kalau pakai dslr, tentu gambar cantik gile. tapi kamera i pun i rase dah puas hati. wajib puji kamera sendiri. kata hadiah dari suami kan.



sekali ter on flash. masa ni flash mmg dilarang sama sekali. byk kali speaker tu warning please turn off your camera flash. it is harmful for the fishes. 

 bila masuk tunnel ni semua jadi biru,i dah ubah setting kamera sana sini, tapi tempat ni mmg takde cahaya sgt, just biru je, so biru la kami ye


i suke gambar ni... masa tu diver tgh feed fish kat situ

cmne best tak aquaria? ada sikit gambar lagi i nak share, tapi tu i buat lagi satu entry k. sebab dah banyak sangat gambar kat sini. ;p

8 comments:

Liza said...

aquaria mmg best, suka time feeding the shark...takut gak tgk

Bapak said...

pernah dating ngan orang rumah Bapak kat aquaria...heheh...

hajat nak bawak khalish dan ilhan ke sini suatu hari nanti..

wachak said...

ikan tu bleh ar layan lagi tapi ular ngan katak tu minta maap lah ya. syuhhh !! gi jauh2 .. keh33

intan izani said...

k.liza,
tak dapat tgh shark makan pun
tapi dapat tangkap gambar dgn shark
sebab banyak kat situ kan

intan izani said...

bapak,
kalini dating ngan anak-anak sekali pulak kan ;)

intan izani said...

wachak,
setakat amik gambar boleh la
kalau nak pegang, mmg tak la kan..

MY HEART said...

Tak pernah pegi.

teringin gak nak pegi. mahal x nak masuk?

salam kenal ^_^

intan izani said...

my heart,
rm35 sorang
quite reasonable dgn apa yg di offer kan.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...