Tuesday, January 4, 2011

car boot sale @ stadium shah alam


ahad lepas i dgn hubs pegi shah alam, saje nak jalan-jalan. kebetulan isnin tu (semalam) hubs mmg cuti sbb perodua bg cuti untuk kemudahan parents daftar anak sekolah. tanya-tanya member hubs diorg cakap car boot sale kat parking lot stadium shah alam tu best, mcm-mcm ada, semua jual yg tak jual mak ayah aje. itu kawan hubs yg cakap. hehe. 

pagi-pagi aorund kul 8 kami dah bertolak, punye lah awal cam nak g mana je. sampai sana mule-mule tu salah tempat, da siap paking semua, tgk orang dok ngangkut barang-barang. hubs tanya brother sebelah, rupenye itu tempat kumpul budak plkn, citt. salah tempat, pusing-pusing lagi baru jumpe, punyelah ramai manusia, seb baik ada gak parking. 

parking je kereta terus nak cari sarapan sebab perut lapar. ingat nak makan benda-benda lain sekali semua stall full dgn org, so ada stall nasi lemak dgn nasi ambang aje kosong. so jalan jela makan nasi lemak, janji kenyang. after tu kami terus jalan-jalan, sampai penat sgt kaki ni. haha. 

ended up, tak beli pape pun, just beli few shawls untuk i. hubs takde beli papepun yg berkenan di hati. terus menuju ke plaza alam sentral, nak survey harga laptop yg baru hubs beli kat the mines tu, nak compare. dan akhirnya puas hati sbb harga kat mines mmg termurah dgn full spec semua. so tak menyesal beli situ. mines kan rumah kedua kami. hehe, kidding. dan lepas dah pusing-pusing, cari pulak benda-benda alah komputer ape ntah hubs nak & games nak install. i apelagi terus capai game kegemaran ramai, the sims 3. yeay, sanggup tido lewat nak layan games ni. walaupun masa nak install separuh mati jugak nak memaham crack la apelah, tp akhirnya berjaya jugak. seronok gile main the sims ni. ;) otw singgah rumah lepak kedai mamak hubs nak pekene kari kambing.

here some pics;










super serabai sebab kepenatan.

ok, thanx sudi baca. ~

13 comments:

yott said...

dulu slalu jgk pergi sini..
skrg malas dah..parking ssh

black_mel said...

owh..kat mines harga barang komputer memang murah ker?nnti nak survey sana...

shima said...

car boot sales ni sama ke dgn pasar tani ari ahad tu?..pasar karat org pnggil

intan izani said...

yott,
haah susah betul nak parking
sbb sampai sana lewat

intan izani said...

blackmel,
yup mmg murah
cube try g kedai QA computer

intan izani said...

shima,
tak tau pulak sbb first time pegi situ ;p

wachak said...

Dah lama dengar car boot sale kat stadium ni tapi belum berkesempatan singgah kat sana.

cinonex coreyan said...

tumpang lalu..=)

dee said...

salam..
betul2 carboot ke atau mcm pasar tani yg ari ahad kat stadium tu jugak eh?
kalu tui2 CBS, teringin gak nk p nnt..

btw, salam kenal...:)

intan izani said...

chak,
sama je
mcm pasar kat tempat lain jugak

intan izani said...

cinonex,
silakan ;p

intan izani said...

dee,
takde lah, nama je carboot sale
tah dari ape dapat nama
mungkin dulu-dulu kot jual dgn car boot je but now da ada gerai cam biasa jek

sama macam pasa-pasar kat tempat lain campur dgn pasar tani
nothing special

blog-tips-kurus said...

sis, pasar S.Alam ni memang best laa.. boleh buat senaman berjalan-jalan jelajah semua gerai tu;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...