Sunday, January 23, 2011

jalan-jalan @ zoo negara


ahad semalam, i dgn hubs g jalan-jalan kat zoo negara. saje hubs ajak pergi sbb itu first time dlm hidup hubs pergi zoo, hehe. i rase i dah byk kali jugak masa kecik dulu, rasenye ni dah kali ke 4 kot.tp pergi zoo negara ni kali ke2.. so enjoy the pics.. the rest i akan upload akan fb i ok, so, tgk kat sana..


 dewasa rm20, tambah zoo serangga/rama-rama rm5.. rm25. tp kami dpt rm23 sbb dpt promo masa pergi aquaria aritu..

 show pukul 11 pagi.  tgk anjing laut buat show, tapi takde la best mana pun. ^_^




penguins



tgh shooting ape tah budak ni dgn kura-kura besauu tu. rasenye utk drama kat astro kot.

 exhausted berjalan tanpa henti. 


bird aviary,tp berapa kerat je bird nye

 gajah yg comel, bile org dtg nak amik gamabr, die pun pandai dok tepi-tepi pagar berjoget, cute

makan waffle sambil tgk harimauuuu.. ;) masa jalan, 3 kali beli air, beli waffle, beli cupcorn sbb lapar dan penat, macam jungle trekking pulak,.. 3 jam tu jalan.. seb baik pakai flat shoes, tu pun lenguh. ^_^

harimau yg nampak macam kebosanan, i pun bosan tgk u tau, cubela buat bunyi mengaum sikit.. heheh

hi, nama sy lion, sy mengantuk la... zzzzzz

 dialog hubs: kita dah nampak zirafah kita baliklah, tak pernah lagi tgk zirafah.. hehe

 zoo serangga kononnye, zoo ni baru bukak 2009, cas lain, extra rm5, tapi kecik sgt, mcm tak berbaloi rm5 tu

yours truly yg tembam, jgn cakap i tembam tau, nnti u tembam jugak..haha



ape centre

 hubs takut kene tanduk dek binatang tu, takpe bang, kalau u kene tanduk, i tanduk balik die tau. haha.

lastly, souvenir wajib beli- fridge magnet rm8.90


so, itu jelah. penat sikit nak pusing zoo, seingat i masa dulu g ngan family, tak pusing habis kot, ni pun kami tak pusing habis, sebab penat sgt. tp boleh naik trem disediakan, rasenye cas lain rm3 kot. dan parking bayar rm4.25. see, parking pun bayar. duit duit. tapi jadilah nak merasa tgk binatang, next time dtg dgn anak-anak pulak la ye. ^_^


12 comments:

yott said...

dulu ms pergi situ pun mcm tu gak rimau tu..mcm malas jer..lama kitaorang tnngu dia ngaum...hampeh..heheh

intan izani said...

yott,
tulah pasal, kejap2 die g belakang.. org kat sini penat2 jerit nama die..hehe, kalau tgk die makan mesti best kan..

good_boy said...

3 tahun kat k.l,tp x pernah pergi...
sedih betul...huhu

good_boy latest post Buat duit dengan heartbeat.my

Gieyana said...

lamanya x p sini..next time kalau turun KL leh singgah nie..:)

Anonymous said...

teruja pulak nak g zoo mcm ni

intan izani said...

goodboy,
takpe, ada masa pegi lah ;)

intan izani said...

gieyana,
singgah2.. tapi tak la best mana pun, hehe...

intan izani said...

anon, teruja eh, g la jalan2 amik gambar.. ;p

ekyn ashikin said...

lamer giler x pg zoo....

Fitrihadi.com said...

wuu bestnya zoo negara.. dah lama tak gi sejak sekolah rendah.. adehh

Cik Wanie said...

Dah lama x jalan2 ke zoo negara,
mmg dah lama giler...

so kalau g kl nanti,
nak ajak mama lah dtg sini,
nak berkenalan ngn haiwan2 yg ada kat situ,
hihihi:)

intan izani said...

ekyn,
biaselah g zoo time budak2 je kan

fitri,
sama jugak, sis last pegi dgn parents masa sekolah, hehe

cikwanie,
pegi jgn tak pegi
sesekali tgk haiwan2 ni best gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...