Tuesday, January 25, 2011

@restora saba' -arabian food


Location: Cyberjaya

balik dari zoo aritu, ajak hubs makan restoran saba'. selalu dgr atau bace status kawan-kawan kat fb diorg g makan nasi arab la ape la, so dok sibuk mengoogle dan cari kat blog -blog. finally, jumpe kat blog bb hussain. hehe. macam menarik je review cik bb kita, so ape lagi terjah. 

 penuh dgn org kita dan warga arab.

 hampir semua org kat situ makan nasi. dan ini namanya kabsah lamb, kami amik yg regular rm15, share berdua, tapi nak makan sorang pun boleh. yg large rm25, boleh share 3 atau 4 org. seumur hidup i, tak pernah makan kambing sesedap ni. sumpah. kabsah lamb ni disertakan dengan hirisan timun dan tomato dan sambal pedas. kuah takde ye. sedapppp !

 ini air arab. malt beverage, ada 7 perisa. i amik raspberry, tapi gas nye banyak giler. terus tukar dgn hubs punye watermelon juice.i tak suke air gas. air ni rm4, juice rm5. kalau dtg first time, wajib rasa. nanti org tanya, kita dah tau rasanya.

 chicken chop arab style. selain ayam, ada roti dan sambal tu. rm14. boleh tahan.

 sepanjang makan kami dok puji rasa kambing yg lembut tu.

 balik zoo terus cari makanan sedap. abaikan pemandangan tak indah baldi kuning kat belakang. seat situ penuh, takde choice lain

 tinggal tulang. ;p

full stomach makes us happy ;p

kalau tak tahu kat mana, ada gps, just tulis je saba'. nanti keluar saba' middle east... kalau takde gps, cari je cyberjaya. pastu cube tanya orang. selamat mencuba!

11 comments:

MaS PuTRi said...

baru last week buat date kat sini.. tak sangka plak sebaris kedai Saba ni ada Secret Recipe! tempat ni tersorok la jugak

Boo-lah said...

suke2.. sedap makan kat sini kan k intan..

cha said...

sume org ckp sedap. i tak pnh sampai lg T_T

intan izani said...

mas putri,
haah agak susah jugak nak cari tempat ni, tapi kalau ade gps senang

intan izani said...

boolah,
kan kan kan ;p

intan izani said...

cha,
u shud try dear
i pun try sebab dgr byk review best ;p

Liza said...

suka tempat nie, nasi dia sedap...tapi tgh diet so takleh

Bb Hussain said...

intan..serius sedap kan lamb dia.. sebabkan saba' ni i dah mula makan lamb...and their lamb is no 1 ;)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

woww..mmg best ehh...nk kena gi try test nie...tq2...:)

Dairy Liyana said...

Ramai jgk yg dtg mkn kt situ. Ade palte jalan-jalan cari mkn x? ;p

Nice blog Intanizani

Einaz Shah Rizal Thomas said...

this is my 1st time read your blog .
juat want to say haiy ;)

from :
einaz shah rizal thomas ;')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...