Monday, February 21, 2011

film review: sanctum 2011



this is what we watched last sat-sanctum 3D. tapi i tgk yg bukan 3d punyelah.sebenarnye, i nak tgk burlesque, tapi hubs taknak, tak suke nyanyi-nyanyi. so hubs ajak tgk movie melayu, i pulak taknak, sebab mcm takde movie best. i cakap kat hubs, kalau ada shaheizy sam, i nak tgk la. haha. like, seriously, kalau movie dia ada, msti agak best sikit, sebab die pandai berlakon. ok, die mmg hero pujaan seantero malaya.

back to the point, i tgk sanctum. ntah camne boleh pilih cerita ni, mungkin sbb kat posternye, from the creator of titanic and avatar. see, dua-dua film i suke. terus teruja, tanpa tahu cerita ni dlm gua sahaja. i repeat sahaja. yes, mmg 98% dlm gua. tapi afterall, tak menyesal beli tiket film ni, sebab walaupun dlm gua, pengolahan cerita menarik dan sgt adventure. ye, cerita ini mmg bukan utk org yg nak santai layan cerita kembar siang sebab ini cerita serious dan adventure. pelakon juga hebat-hebat. bile i tgk cerita ni, i tahu die buat cerita bukan main-main, nampak sgt takde cacat cela pada penceritaannya ni.

sinopsis nye, kisah sekumpulan pengkaji gua menemui sebuah gue yg belum pernah diteroka, so diorg semua masuk cave tu, dan teroka, tibe-tibe taufan melanda, dan banjir akan memenuhi setiap ruang gua, jadi mereka hendaklah segera keluar dari gua itu walau apa pun caranya. dlm pencarian keluar dari gua, seorang demi seorang mati atas pelbagai punca, sehinggalah.....dot dot dot. based from a true story ok. so, boleh la tgk kalau nak tahu endingnye. cerita ni 18 ke atas sahaja.




8 comments:

fashah84 said...

intan...

98% tu dlm gua ek?means 2% tu bila diorg dpt kuar gua tu ek@sblom diorg msuk gua tu...hheheh

Bb Hussain said...

weekend ni nak tgk wayang..tp x tau nak tgk citer apa..

syahirooAhmad said...

dah keluar ke cite nih>> wala..kurang promosi .. huhu.. tapi teringin la tengok cite lawak mr.mrs.. ape ntah. lupe tapi kalau tak silap cite cine

intan izani said...

fazee,
masa sebelum masuk gua tu yg ada sikit, pas keluar tu jap je pun

intan izani said...

bb,
tgk burlesque, i da tgk download, best giler la.. hehe

intan izani said...

shahiroo,
oh citer mrs incredible kot
tak minat sgt la citer cina
kat tv lain la.. bleh lagi layan..hehe

Cik Wanie Ghani said...

wah,
nak kena pi tgk gak nie,
hihihihihi....

tq for sharing:)

black_mel said...

lama dah x tgk movie..tp baca ayat last untuk 18 thn ke atas,tringin gak nk tgk..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...