Tuesday, February 22, 2011

nasi lemak dan salad telur


malam tadi dinner nasi lemak, senang dan ringkas. sebabnya ada santan lebih dlm fridge, so decided nak buat nasi lemak la, tak bazir santan. hubs siap request goreng ikan masam utk die. 

 ikut hati nak bungkus dalam daun pisang, tapi sayangnye daun pisang takde. ngeh ngeh.


ini menu last week, saje nak tayang kat sini, sebab rasanya macam dah berkurun tak makan salad telur ni. aritu tgk kat blog kat kak noorma buat salad ni, teringin pulak. rebus telur potong timun, tuang sos terus ngap dgn nasi. tak reti + malas nak wat sos sendiri. tuang sos life je dah cukup mengancam, hehe. hubs first time makan. sesekali tak tau makan ape, leh wat salad ni lagi dengan ikan masak kicap, hehe. 

16 comments:

saleha said...

hehe..2 hari lps my suami request minta buatkan sambal ikan bilis...hari ni btul2 kena buatlah...dah tgk gmbr intan ni xleh lupe2 dah...haha

tims said...

mmm...sedappp..

cinonex coreyan said...

blurppppp kenyang..hehe

fyna said...

waaaaaa...sangat sedap...
nih yang pagi2 nih rase lapa lak..
hehehehe...

sicKo^ said...

wow.. macam nasik lemak kat kedai..

♥cik cahya♥ said...

sedap yew salad telur. lapar lak . eheee

Bb Hussain said...

takutnya tengok entri makanan..since kita tgh diet ni..huhu..tp salad telur mmg sedap..dah bertahun kot tak buat..hehe..dulu mak selalu buat..now lebih kepada vege salad je..

T'nie on the Blog said...

wah!!! lapar nih..x sarapan..huhu
http://clothpuppet.blogspot.com/2011/02/siakap-limau-kukus-vs-nasi-goreng-kari.html

rayne rawt rawt said...

tengah lapaq nii .. nak nak

intan izani said...

saleha, suami u dah mintak tu mmg kene wat kang merajuk lak.. ;p

Cik Wanie Ghani said...

malam2 mkn nasik lemak,
wow sedap nyer,
terliur sudah,
huhuhu....

:)

fashah84 said...

salam..

mengancam btol nasi lemak ko ni..:-)
nk tanye..ikan masam tu ae ek?x pernah dgr..sedap eh?

Liza said...

argh!!! stress, tgh diet tgk gambo nasi lemak

intan izani said...

fazee,
aku pun tak tau nak explain
tapi mmg nama dia ikan masam,
bukan pekasam atau ikan masin
nanti aku buat siasatan eh.. hehe

Faizaharis2 said...

amboiii sedappnyer nasi lemakk.... pastu ada ikan masin plak....

black_mel said...

kak,ssh la nk makan nasi dgn sos..xleh masuk..kalau ayam kfc baru leh masuk dgn sos..xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...