Friday, February 18, 2011

masakan bonda


apa perkara paling dinanti bila balik kampung? jawapannya, selain boleh berjalan-jalan kat johor,tentulah makanan bonda.yayy!

tapi masalahnye, ibu selalu nak makan masakan i pulak kalau aku balik kampung, so i pun suke je nak masakkan kat family. tp masalahnye, i pulak teringin makan air tangan ibu. hehe. normally i masak dengan hubs. suami sy mmg rajin kat dapur. ^_^

menu kat bawah ni, ibu yg masak. i like... 

 ketam masak lemak cili api. pedas meletoop. hehe

 ikan siakap berlado. terbaeekk.

sayur goreng biasa.

ni menu hari last sebelum kami nak balik rawang. ada lagi ibu masak yg best-best masa balik jb aritu, tapi terlupe nak snap. ibu masak simple je, tapi i suke.

lastly, selamat hari lahir yg ke 30 buat kakak tersayang, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dan bahagia bersama keluarga hingga akhir hayat. ;)

3 comments:

sicKo^ said...

walau kat mana pun kit berada, masakan bonda yang paling terbaeekkk

Bb Hussain said...

masakan bonda mmg sedap..Bb suka sambal ikan bilis mak Bb..sehingga menjilat jari..nak buat sendiri asik la tak jadi..hehe..

Izan said...

wah... sedap giller. tgk gambar pun da tau sedap... tak tahan godaan si ketam. huh... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...