Monday, February 28, 2011

movie review: i am number four (2011)


dalam entri sebelum ni, i mentioned i g tgk movie kat e@curve kan. so movie pilihan encik suami adalah i am number four, tgk trailer mmg macam best. 

review i tntg film ni? apa yg boleh i cakap adalah movie ni BEST GILER. i bagi movie of the year la kot walaupun baru awal tahun 2011. serius, best giler!!. start dari awal sampai hujung mcm terlalu best sampai rasa nak tengok lagi dan lagi. hyperbola la pulak kan. hehehe. cerita die agak panjang tapi sumpah tak boring langsung. even hubs said, 'best, kalah harry potter.' see? ok, mungkin jugak only both of us yg suke. ;)

bace sinopsis: imdb


antara part paling i suke, masa diorg masuk rumah hantu. i mmg suke giler ar masuk rumah hantu dari kecik lagi, cuma masalahnye takde sape nak temankan. berangan kalau ada rumah hantu macam dalam movie ni, rasa mesti nak masuk. hehehe. giler ke ape i ni? part aksi diorg pun  best sebab tak nampak cacat cela. seriously superb.even doggy pun cute. hehe.

banyak lagi sebab cerita ni best. everything kot best. dari barisan pelakon yang hensem, even bapak si hero ni pun hensem, hero filem hit man, timothy olyphant. hehe. awek-awek dalam citer ni pun cun. even baju diorg pun cantik. semua best la. tak tahu nak cakap camne. ok, hyperbola lagi. ;) oh ye, did i mention heronye macam nick carter? *drool*

 walau mcmana pun, minat org berbeza. mungkin ada yg tak suke kot cerita ni, who knows. dont blame me,ok! it just that i thought movie ni not the typical superhero movie sbb it based from a novel. and its actually not a superhero movie pun, its an alien movie though. and i guess cerita ni ada sambungan kot sebab macam ada few things unsolved. anyhoo, endingnye tak hang, so dont worry.

dalam citer ni die tak reveal pun sape number five. so i nak reveal kat sini. rahsia tau. syhhhhh.....

I AM NUMBER FIVE ^_^

ok, kidding. later, peeps!

12 comments:

Addam said...

semalam tgk gak, tapi citer the sanctum..not bad..

bukankosong said...

bestttt!!!! 1st day dh tgk crita nihh. xsabar tgk sequel dia.

sicKo^ said...

aku pun tengok dah.. Memang best

Bb Hussain said...

la ye ke best..rugi x pegi tgk aritu..aritu tgk the mechanis..biasa je citernya..

irahehe said...

waw..kalau dah kak intan cakap best..mesti best uue.haha..XDD

Anonymous said...

dah tengok jugak, mmg tersangat best.

Irtiyah said...

Salam

Anda berjaya mempengaruhi saya.. haha kalau ada masa dan 'kelapangan' mungkin nak tonton.. dah lama x tengok wayang. Cehehe

intan izani said...

addam,
i pun dah trgk the sanctum, haah not bad jugak.

bukankosong, tulah, bile agaknye keluar sekuel nye kan..

sicko, best kan?

intan izani said...

bb hussain,
takpe nanti bb tgk lagi, lama lagi tayang filem ni.. ;)

intan izani said...

ira,
mmg best ira.. hehe

anon,
kan kan kan? best sgt

irtiyah,
hehe, terpengaruh eh.. g la tgk kak, best sgt

Mr PenyuBiru said...

wah! terpaksa aaa aku terjah citer ni rabu besok.thanks review :D

intan izani said...

mr pb,
hehe, welcome. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...