Tuesday, February 8, 2011

of today's menu: masak lemak nenas dan char kue tiaw


hari ni hubs mc sebab rasa tak berapa sehat. badan rasa letih so hubs nak rest kat umah. so harini i kene rajinkan diri masak tghari in which normally i tak masak tengahari sebab i malas, makan je apa yg ada dalam fridge, ptg kang baru masak makan sekali dgn hubs. kalau masak pun just benda simple je untuk i. 

sebab hari tu my family dtg sini, so ibu bagi i nenas. nenas ni ayah i tanam sendiri keliling umah. ayah i mmg minat tanam menanam ni. banyak jugak la dapat hasil dan semuanye makan sendri tak pun bagi jiran-jiran. so nenas yg i dapat ni, mule-mule ingat nak buat pajeri, tapi sebab ada ikan tenggiri dlm fridge so buat lemak ikan tambah nenas. lama dah tak buat. buat lemak ikan adalah sangat simple sebab tak perlu tumis so i rasa suke je kalau nak buat masak lemak.

 nenas yg ayah i tanam, mmg manis sgt, seriously, baka baik punye. manis dan sedap.

masak lemak kalau letak nenas jadi masam-masam manis which i like.

dan ptg-ptg pulak i rasa macam nak makan char kue tiaw. semalam da makan dkt mamak dekat rumah, tapi tak best, pedas je lebih. so cakap kat hubs, hubs kata biar die masak. hehe. 

air tangan suami. licin sampai menjilat sudu.

kenyang sudaa... ^_^

8 comments:

.:AiN iKeUchi:. said...

yum2..sedap2 char kuey teow..heheh..selalu gak makan kat depan rumah ni..sedap...

saleha said...

hoho..best o0o0 char kuew tiew...baru ingt nk buat esok...
esok i start g cedok resepi jiran...msk sama2 ngn akak depan umah...hehe..die org thai...boley blaja mskn thai..hehe....

Liza said...

char kuey teow tu nampak sedap, kena kuatkan iman nie

penaberkala said...

apa yg menarik kat blog ni dari dulu smp skang adalah gambar makanan,haha
tak kira la yg sis masak ke, yg bro masak ke, nampak sedap semacam je
aih, meleleh air liur..lapar tiba-tiba,haha

order chaw kuew teow sepinggan

intan izani said...

ain,
sedap kan.. i pun mmg suke giler ar.. hehe

intan izani said...

saleha,
bestnye, pasni mesti pandai masak makanan thai.. syioknye..;)

intan izani said...

liza,
takpe kak, kalau kurus lagi best.. tunggu akak berjaya baru saya folo diet.. hehe

intan izani said...

pena,
terharu pulak dgn komen u ni.. haha.. masak simple je, bukan pro pun.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...