Monday, March 7, 2011

american idol 10: my favourite contestants


i follow season ni dari awal audition sampai skrg dah tinggal top 13. i boleh kata inilah season terbaik so far. tak sabar nak tunggu concert first top 13 ni. sejak Jlo dan steven ambil alih jadi judges, mmg i suke. steven mmg kelakar even masa buat muke serius. mmg best. die pun cam baik je komen-komen nye. mungkin jlo terlebih sensitif, sume org die suke, tapi biaselah perempuan. randy mcm biasa lah, dah 10 tahun die dok kerusi judge. komen die sometimes mmg betul2 menepati pendapat i. 

gandingan judges baru yang lebih baik dari sebelum ni.

bagi i, top 13 kali ni mmg sengit. mmg pada awalnye pelik kenapa clint gamboa tak dpt top 13 sedangakn die nyanyi best. tapi takpe, yg penting my fav top 3 ada dlm list. mmg diorg betul2 layak.

paul mcdonald. 26years old. jennifer suke puji die sebab die suke senyum, dan yg penting gigi die lawa. kalau die nyanyi mmg santai, tapi sueara husky die mmg best sgt. mmg unik.

scotty mccreery. 17 years old, tapi suara besar macam org tua, in a good way lah. i suke style die nyanyi dengan mulut senget, cute tapi best. he's more into country music. boleh tahan hensem, no wonder kalau atas stage mmg ramai scream. i mmg suke tgk die perform dengan suara besar tu. best sgt ar. mulut tersenget-senget, cute.

thia meghia. 17years old. Filipina-American. cantik dan sweet sgt. suara die pun mcm org dewasa, mmg sedap sgt. masa die perform last masa top 24 aritu, mmg terpaku semua org tgk. goosebumps. sedap sgt sampai randy cakap tone die macam arwah Michael Jackson. mmg ada package cantik dan suara super sedap. ramai tak percaya die baru je masuk 16 tahun.

bagi i contestant lain pun best jugak. lagi dua yg i suke mcm jacob lusk dengan casey abrams. diorg ni pun sure dpt pegi jauh sebab favourite judge. yg lain-lain suara biase je, takde istimewa sgt tapi tetap best.

so, kita tunggu dan lihat siapa yg kena. ;) 

btw, i tak faham kenapa peserta mentor tv3 semua hampeh. takde kualiti langsung. nyanyi suara boring je walaupun sedap tapi tetap tak menarik perhatian.

4 comments:

Cik Wanie Ghani said...

blum berkesempatan nak tgk AI nie,
yelah,
mcm2 siaran yg nak ditgkkan,
hihihi:)

intan izani said...

wanie,
tgk la, best tau..hehe

irahehe said...

thia meghia.unik name dia. irah tak leh tengok american idol neh sebab ira dahhh balik umah sewa. huwaaaa, umah sewa ira xde astro+xdapat chnnel 8tv..

yatt said...

vote for scotty .. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...