Wednesday, March 23, 2011

churp churp scheduled tweets


masuk minggu ni minggu kedua i join churp churp. dan baru lebih kurang 2 minggu jugak i ada twitter, semua tu sebab churp churp. ramai blogger yang dah cash out earning dari churp churp ni, banyak kali pun ada kot. sebab i baru sangat je join, of course earning maasih sikit tak boleh cash out lagi, cash out bile earning dah rm100. 

tapi ape yg best, this week i dah dapat 2 scheduled tweets, teruja betul, bile dapat scheduled tweets, once published, earning terus update. mmg tak banyak, especially untuk beginner mcam i, tapi happy je saya..hehe..

nak dapat scheduled tweets ni, i rasa untuk those yang mmg aktif bertweet. yes, i mmg aktif, sejak ada twitter, jarang-jarang sangat i update status kat fb. sori lah ye kawan-kawan fb. lagipun sape-sape yang ada twitter, masing-masing kongsi cerita dan status kat twitter je esp artis la kan sebab twitter ni mudah je nak update. yang bestnye, bile kita borak dengan artis diorg layan je...hahaha... ;) segala kisah harian i banyak cerita kat twitter, ape i masak, ape terjadi kat hidup i, ape i tengok kat tv... so nak update pasal i, boleh follow twitter i ye.. jom bertweet2..  >> link

dan to those yang ada blog tapi belum ada churp churp boleh la join. ada jugak earning tambahan selain nuffnang kan? btw, churp churp ni bukannye untuk twitter saje, to those yang takde twitter, nak promote link kat facebook tak pun blog pun boleh, ape saja cara asalkan korang rajin, earning tentu gerak walaupun pelan. takpe, pelan pelan kayuh. ^_^

jom join churp churp >> link

sebarang pertanyaan tentang churpchurp ke, boleh tanya i, nanti i jawab in case i tahu la kan.

7 comments:

Mr PenyuBiru said...

biasanya bile dpt ST ni, diorang inform kat emel. aku dah beberapa kali dpt inform kat emel,tapi bila bukak churp²,takde plak ST. huhu..

p/s : naper tak sync kan akaun twitter & FB. nnt bila tweet, kat twitter keluar,kat FB pun kuar.

intan izani said...

pb,
bleh eh?cmne eh nak sync, dah connect dua-dua, tapi kalau nak promote link buat separate2, sbb tak tau cmne nak wat serentak.... how???

Mr PenyuBiru said...

cuba try tutorial ni

http://www.insidefacebook.com/2009/01/22/how-to-sync-your-twitter-and-facebook-status-updates/

TheFusionTea said...

Good info intan, thanks for sharing

Cik Wanie Ghani said...

owh itu mcm kah,
hurm,
gud gud gud:)

mama iris said...

lama dah tak churping....pc ofis takleh bukak..bila kat umah dah tak ingat nak churping bagaaiii....

abdullah gazali said...

macam mane nak buat scheduled tweets tu???ajar saya boleh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...