Wednesday, March 30, 2011

hidang mi kari untuk tetamu


cousin hubs dtg rumah hari ahad aritu. actually cousin hubs ni dari subang aje, tua dah orangnye, baya ayah i. sebabnye arwah abah hubs kawen lambat dulu, tu yg anak-anak buah hubs lebih tua dari my mil. bile kak ni call nak dtg, hubs plan nak buat mi kari. so, makan mi kari la kami.

 layan tetamu itu adalah wajib dalam islam. mi kari ni i dengan hubs yang buat. tapi sebenarnye hubs yang buat kuahnye, i hidang makanan sampingan. i siap2 sms ibu i kat johor tanya itu dan ini pasal mi kari. nak tanya mil malu..lagipun tak pernah tgk mil buat mi kari. ibu i selalu juge buat, sedappp giler arr kalau ibu i  buat.


 i rasa walaupun first time buat mi kari, macam sedap giler je... hehehe. takde lah sedap giler, tapi sedap la. mungkin lagi best kalau cukup bahan mcm fishcake, fish ball, kerang etc. tapi ni pun dah letak rencah udang, daging dan ayam. 

inilah sepupu hubs, noraini namanya. ;p

ok, later peeps.

7 comments:

shima said...

intan...shima kalau wat kari slu fail..kadang ok...ada tu tak ok..haha..kdg terlalu cair..kdg pekat..tu tk berani nk masak kari utk org..wat sndiri utk mkn sndiri berani ler.

Cik Wanie Ghani said...

nasib baik td br lps mkn mee rebus,
kalau tidak comfirm lapar bila tgk entri nie,
hihihihi

wachak said...

seronok masuk blog ni. tengok menda yg sedap jer ... he33


ps : bila nk buat makan2 tuk kenkawan maya lak ... he33

intan izani said...

shima,
biase le, kite pun sama jugak, kdg sedap, kdg tak sedap...

intan izani said...

wanie,
sedapnye mi rebussss

intan izani said...

wachak,
hehehe, org suke makan begitu lah ye..kawan2 alam maya, insyaAllah kalau ada rezki nanti.. ;p

black_mel said...

sokong wachak..suka blog nie jgk..entry x panjang sgt..gambar makan2 pun bnyk..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...