Tuesday, March 22, 2011

intanizani first contest- Gambar kegemaran saya.


sticky mode 8/3 - 22/3. sila scroll untuk bace latest entry.

setelah 2 tahun ++ berblog, i rasa macam nak buat contest. org lain baru 3-4 bulan blog, terus buat contest. takpe, biar lambat asal selamat. dah 2-3 hari ni asyik berfikir,patut ke tak i buat contest ni? patut ke tak patut ke tak.. mcm fikir ape, so terus nak buat la. contest i ni simple je kot. tapi tetap ada rules and regulation. 


1. terbuka kepada semua followers i, so kalau nak join kene follow blog i dulu. wajib. kalau nak follow twitter i itu bonus. tapi optional, sebab tak semua org ada twitter. i pun baru je buat..hehehe.
2. letak satu gambar kat blog, doesnt matter gambar ape hatta gambar secawan air pun boleh, asalkan gambar itu memberi makna yang mendalam buat korang. 
3. tuliskan cerita di sebalik gambar itu. tak kisah la cerita sedih ke, happy ke, cerita honeymoon ke, cerita anak u ke, pergi masuk hutan ke, misteri ke, scary sekali pun. apa-apa saja yang boleh menarik perhatian i. kalau boleh, jgn lah reka cerita tu, biarlah cerita ori ok.panjang atau pendek cerita tu tak kisah.
4. link kan ke entry ini.
5. letak link contest tu kat dalam komen ok. 
senang je kan? ini contoh entry. 


Gambar ini mengingatkan aku pada kenangan aku keluar makan dengan sahabat baik aku yg aku dah lost contact.. ini adalah kek kegemaran die. aku.. bla bla bla... (ini i reka). tulis la panjang atau pendek sekalipun as long ia bermakna buat korang. 

contest akan berakhir pada 22/3 12mlm
any changes i akan buat without prior notice ok.so stay tune.

hadiah: 

1. 2 helai shawl yang cantik dan inner.  murah je tapi sesuai pada sesiapa yang suke pakai shawl terutama yang baru nak start tapi tak tahu nak mulakan beli shawl di mana dan macamana. sebab itu adalah soalan yang i selalu sgt dapat dari kenalan i, tentang mcmana nak pakai shawl dan nak cari kat mana. dont worry shawl yang i bagi tak singkat usually i pakai pun tutup dada punye. lelaki pun boleh join, boleh bagi kat awek atau bini, atau mak atau kakak atau jiran. nenek jangan ye. ;)

2. satu blog review- i akan baca blog die dan buat review yang baik punye, sedikit sebanyak akan bantu sumbang trafik. 
i akan pilih sorang je pemenang terbaik. based pada gambar dan cerita yang menyentuh atau boleh buat i gelak atau buat i hepi dengan gaya cerita tersendiri. kalau sorang je yang join, maka i akan bagi hadiah kat sorang tu je. kalau dua org join i tetap bagi kat sorang. hehe. kalau takde sape yang join, i yang akan pakai shawl tu. hehehehe.

terima kasih in advance pada sesiapa yang join. cepat cepat jangan terlepas!!



40 comments:

Anonymous said...

bleh ke nak join tapi xde blog?

nabella said...

heyy kakak blogger.hehehe
kite nak tinggalkan link nihh.baceee :)
http://sweetmcflurry.blogspot.com/2011/03/winkwink-dd.html

irahehe said...

like! nanti ira try cari gambar. XD

cinonex coreyan said...

cinonex nak join boleh ke??..kalau cinonex menang x kan nak pakai shawl..hehe

°`° NiSa °`° said...

Intan, nak join. nak join. Tapi x tau la sempat ke tak. nak menggodek gambar satu hal lagi.

intan izani said...

anon,
sorry eh, just utk yg ada blog je.

intan izani said...

ira, nisa,
join lah, lama lagi masa, 3weeeks!

cinonex,
shawl tu bleh bagi org lain kan?

nurul ainul farhain said...

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/03/gambar-kegemaran-saya.html

join:)

jedi said...

wah....da wat kontest...

cepat join...

Puan Kutu said...

insyaallah akan menjoinkan diri klu ada kesempatan..:)

Adzriel AB said...

wah...seronok ni..

aziah aziz said...

wah , menarik . hehe . nak join :))

http://indefinablethoughts.blogspot.com/2011/03/gambar-kegemaran-ehmm.html

Aufa faqihah said...

insyaallah I ll join when
ive already collect ab=nd gather
all the awesome picca...

just waiting for aufa...
I wont let u down sis ^_^

ice cream said...

sy join contest nih..wahh..1st time ni join contest..thanx kak intan..

http://tentangakudanhatimu.blogspot.com/2011/03/demi-shawl-aku-join-contest-ni.html

cendawanpink said...

intan..sy da join..hehee.. :)
cekediot tau.. (^_^)

http://cheritanurul.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kegemaran-saya.html

kukumalu_izie said...

saya nak join jugak.. ni entry tu... cekidaut ya..!~
http://kukumalu16.blogspot.com/2011/03/my-first-time-joining-contest.html

TheFusionTea said...

Aslmkum Intan, teringin nak join :)

intan izani said...

fusiontea,
ws, join lah, mungkin menang kan. ;p

Cerita Cinta Melayu Sejati said...

bestnya menarik ni...nak

intan izani said...

ceritacinta,
join lah, welcome!

fashah84 said...

sedang searching 4 best picture...:-)

intan izani said...

fazee,
buat ayat best-best tau, aku tak pilih kasih, sesiapa pun boleh menang, as long cerita dan gambar menarik. ;)

Kumiko said...

Saya pun nk join contest ni jugak!

http://ainizdar.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kegemaran-saya.html


tuan punye belog, sila bace ^__^v

akukamu said...

joint t00
http://esyasygblog.blogspot.com/.

mengenaldiri said...

salam..
sis, kite join contest sis..

http://mengenalidiri.blogspot.com/2011/03/intan-izani-first-contest-gambar.html

^_^

Kumiko said...

salam, akak...akak lum baca lg ey entri sy? akak lum komen mcm dkat diorgnya entri

http://ainizdar.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kegemaran-saya.html

harap akak xterlepas pandang =)

NathasyaLk said...

saya dah join ^^

http://nathasyalk.blogspot.com/2011/03/165-contest-gambar-kesayangan-saya.html

TheFusionTea said...

Terima kasih Intan, ni linknya :)

http://thefusiontea.blogspot.com/2011/03/favourite-photo-for-intan-izanis.html

black_mel said...

nk join.if sempat sy join..

intan izani said...

blackmel,
lama lagi masa, joinlah!!!

fashah84 said...

kak intan...

sy dh join..tgok yer nanti..:-)

http://fashah84.blogspot.com/2011/03/intan-izani-1st-contest-gambar.html

efa said...

hi kak.. sy pun dh join..

http://itizmine.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-kegemaran-saya.html

saleha said...

waaaa..ramai jgk yg join nyer...btul2 mendapt smbutnn ni....

intan izani said...

saleha,
taklah ramai sgt, tapi ada lah jugak, alhamdulilah..hehe

saleha said...

cpt2 join..esok hr terakhir...wihihih....

mcjust.lol said...

terliur gile tengok kek tu....

black_mel said...

waa...bz..baru teringat balik..tgk2 tarikh dah terlepas..huhu..xpe..xde rezeki...:(

Mr PenyuBiru said...

mungkinkah kek tu tak sedap menyebabkan ko lost contact ngan kawan ko. ehehe..

good luck pada yg menyertai kontest ini. :D

nabella said...

heyy kakak intan izani,dah umum ker pemenang ? bile ekk? hhee sajeee jehh :)

intan izani said...

nabella,
belum lagi, akak belum sempat view semua entries, nnti ye dear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...