Thursday, March 24, 2011

layan hantu kak limah dgn hubby


aritu hubs bawak balik hard disk member die, hard disk penuh dgn movie... nah, sekali ada 100++ movie dlm tu, i pun transfer semua ke dlm lappy, pastu delete2 mana yg dah tgk. salah satu filem tu adalah hantu kak limah balik rumah.. hubs bukan main teruja nak tengok, i kureng sikit layan citer melayu, biaselah budget minah salleh.. haha. tapi layan jugak demi hubs, dah die ajak teman kan.


seriously, kelakar nak mamp. especially part awal-awal cerita. yang paling kelakar, sampai i dgn hubby gelak sakit perut, masa part usop cerita cmne die leh naik wheelchair tu. adoii la, lawak abis, mamat tu dok layan gayut sampai usop mcm tu. mmg banyak part lawak giler, lagi satu masa awie pegi kedai pak jabit tgh under contruction pastu awie tanya 'besarkan kedai ke?' 'haah, major renovation'. kelakar betul jawapan orang tu. serius je jawab major renovation... sampai skrg kalau teringat, gelak sorang2. 

cume yg tak best, kenapa sebenarnye kak limah tu bukan hantu.. dan tak best jugak sebab dari awal i dah agak che nin dah mati siap cakap kat hubs, 'che nin tu dah mati sebenanrnye saya rasa..' hubs jawab 'eh taklah, mana ada' so tak surprise la bile last tu baru bagitau padahal dari awl dah tahu... 

itu je komen saya, ape yg penting, cerita ni mmg kelakar abis, dah lama tak tgk cerita melayu yg kelakarnye menjadi.. ;) oh ye, khurafat pun i da tgk, tapi half je, sebab nye super gelap dan boring. ntahapapa. taste kita tak sama lah... chill.

CONTEST SAYA DAH TUTUP. NANTI SAYA CARI PEMENANG THEN SAYA BAGITAU KAT SINI, TAK SEMPAT NAK BACA LAGI POST SORANG-SORANG. TQ PADA YANG JOIN, *kiss hugs* ;D

2 comments:

saleha said...

aah best kan cite antu kak limah tu...tp sy mmg xtau pun che nin tu dh xde....last skali baru th...suspen jgkla....haha....skrg fav quote yg diorg2 slalu sebut...ce citer2....satu lg...kiter bakor jer.....hahha...kl dgr ayat2 tu memang tergelak ar teringatkan citer neh.....hahhaah...khurafat xbrani nk tgk....huhuhu...

intan izani said...

saleha,
haah cer citer cer citer.. kelakar jugak, tapi sebab selalu sgt org gune ayat tu jadi boring plak..hehe.. khurafat gelap sgt, semua scene nak gelap, tak faham betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...