Tuesday, March 29, 2011

masjid besi, putrajaya


balik dari makan nasi arab, hubs cakap nak bawak family die jenguk2 putrajaya. dulu dah pernah sampai, tapi kali ni just nak tengok dan solat dekat masjid besi ataupun masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin. masjid ni  dibuka pada Ogos 2009. 


 tempat wudhuk wanita, nak ke ruang solat, ada escalator.


 apa yang tak best, tmpat perempuan dengan lelaki solat takde partition, at least letak la langsir kan... i tak pasti ada ke tak tempat lain utk perempuan solat, tapi i tgk semua solat kat situ je. so i pun solat jela situ.



 kebetulan time tu ada 3 couple tgh nikah.

 kolam pun ada.



canggih kan? biasalah, skrg ni masjid semakin lama semakin canggih hingga hilang tujuan sebenar masjid dibina. wallahualam....

6 comments:

Cik Wanie Ghani said...

dah lama teringin nak ke masjid besi itu,
tapi blum kesampaian.....
bilalah akn tiba masa itew kan....

hurm...

fashah84 said...

comei jer pic no 6..hehehe...

iza said...

As salam..
Dah pernah sampai sekali kat situ tp time tu uzur, tak dpt nak masuk..

Cendol Dan Peralatan Tradisional | Teratak Usang

intan izani said...

wanie,
nanti bile2 wanie turun la kl...

intan izani said...

fazee,
hehehehehe...

intan izani said...

iza,
tempat luas, nak amik wuduk pun air nye besar...cume ruang solat je kurang selesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...