Friday, March 25, 2011

melayan tetamu vvip


pagi-pagi tadi jemput MIL dgn BIL kat kl central, diorg dtg sini naik train. hubs mmg dah takde ayah sejak die sekolah rendah lagi, so selama ni MIL mmg stay dgn abg ipar. so, hubs amik halfday harini. i tak berani nak fetch diorg sendiri, macam seram sejuk drive kete sengsorang sejak dah kawen ni, dulu masa bujang selamba je merempit tak ingat dunia. ^_^

so, sebagai melayan tetamu vvip, i pun seperti biasa masak le ape yang patut. takde ape special, sebab i bukannye hebat sgt masak, basic-basic boleh la. 
mule-mule plan nak buat nasi lemak pagi ni, tapi hubs kata, nasi lemak beli jela, takut tak sempat nak buat, pastu i just goreng ayam crispy pagi-pagi.

 tadaa, ni dia ayam crispy i buat. sedap wooo...

 ni tepung yang i gune, mudah aje, celup dlm telur, celup dlm tepung, goreng!!

 bekalan pauh lemak dari pasir mas... finger licking!

 yg ini beli-kueh lopes kegemaran ramai. 

 tghari i masak ikan bakar pulak... simple je, tak larat nak fikir2, i gaul garam kuyit, perah limau, pastu bakar. hubs makan sampai tulang pun takde. ok, tu tipu je. hehe.

 pastu ikan bakar makan dgn air asam, hubs asyik cakap, sedap arr air asam ayg buat... nyum nyum nyum... 

ni ayam sambal, abg ipar mmg tak makan ikan sejak azali.. tak lalu.. so ayam atau daging adalah wajib.. ni i tambah santan sikit baru rasa berlemak sikit.. ;p

itu saje menu utk tetamu vvip saya... takde sayur sbb stok sayur takde, nak potong timun, tapi lupe... hehe..

9 comments:

Nurul Afifah said...

wahhh..simple je..tp sedap.!!

mama iris said...

tuuu diaaa menantu tebaek seantero donia ni..hehhehe...pandaaai melayan mentua ya...good3....

intan izani said...

nurul,
hehe, simple2 tu yg sedap kan

intan izani said...

mama iris,
haha, dari twitter ke blog ye kita.. biasalah menantu tunggal katakan, ehwah...

iza said...

As salam..
Ok la tu..
Kdg tu, masak je apa yg terlintas di hati....

Mr PenyuBiru said...

bestnyer makanan tuk vvip. tuk bukan vvip cam kitaorng ni,layan gambor je la.hehe

Cik Wanie Ghani said...

sedap tue,
tambah plak ayam crispy,
nak jugakkkk...
HaHaHa.....

:)

fashah84 said...

pandai member aku ni tambat hati keluarga mertua...

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...