Tuesday, March 22, 2011

@nasi ayam penyet best-bangi


kali kedua dalam hidup makan ayam penyet, first time dulu makan kat johor, pastu nasinye keras macam tak cukup masak, so mmg tak sedap ar. tapi tak tau nak cari mana yg best, so cari kat tenet, ada jugak org buat review kedai ayam penyet best dekat bangi ni, tapi kalau tengok menu-menu macam ayam penyet AP jugak, mcm sama je.


 milk indonesia tea + honey dew with pearl bubble, actually tak minta pun air tu, hubs just cakap nak jus tembikai, alih-alih die bagi air ada pearl tu.. hubs pun kata, takpe la try. 

 2 set, i suke jugak, hubs cakap ayam die sedap, tapi sambal terlalu pedas, so hubs mmg tak tahan. i ok je ;)

 served with ulaman dan tempe goreng

 nasi die serve mmg portion besar punye

 i makan nasi tu half je, sbb banyak sgt


cozy jugak kedai ni.. tapi mmg tak ramai org pun...

Lokasi: seksyen 15, bangi, dekat petronas, berdekatan kedai nasi beriyani anje

6 comments:

saleha said...

hoho...ayam penyet bangi..org duk bangi ni pun belum smpai ke kedai tu lg...hihi....mgu lps baru jer tanye member ns ayam penyet tu best ker??wakaka.....dah ade review dr intan pun...hihihi

intan izani said...

saleha,
not bad la, tapi kedai tu dah mmg nama die ayam penyet best, bukan sebab ayam die best ke tak...hehe.. not bad rasa die, kire tak menyesal makan, tapi nak cari yg lagi best pasni..hehehe

saleha said...

o0oo00o...boleh try nt...member kate ade kt sunway pyramid best..tp x ingt nm kedainyer....hehe....nt sy tanyakan blk....

intan izani said...

saleha, haah kat sunway piramid tu nama die ayam penyet, kita tahu banyak tempat, tapi malas nak g area situ..;)

Azueriena Norash said...

Ayam penyet nie dah banyak bukak cawangan kann...tapi tu ler sambal dier pedas sgt...saper yg x suker makan kuah ok ler mkn nasi ayam penyet nie....

salam kenal2...jommm singgah vlog akakkk...kiter makan meatballs kat ikea nakkk....

mama iris said...

nurul 1st time mkn nasi ayam penyet nih kat ani sup utara je...so-so je la....tp tgk review org len kat blog n fb mcm sedap ya amat....so harus dicoba kah yg di bangi ini...suke gak pedas2 nih...tp memang cili indon nih melampau pedas oh.....boleh cherry berry lg skali kang huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...