Tuesday, April 12, 2011

@air terjun serendah


this was last sunday. hubs beria-ria ajak g air terjun. kat area sini mmg banyak air terjun, berbelas-belas kot. so far i dah pernah pergi 4 air terjun yg berbeza. tapi this one the best.. so far. sini, kami dah pergi tiga kali kot. suke kat sini simply sebab air terjunnye tinggi dan area sini tak bahaya. kids pun boleh mandi because ada part yang cetek. just so perfect untuk those yang suke mandi air terjun. toilet/shower ada, tempat duduk ada, orang jual foods pun ada. complete for a great picnic. tak tahu mcmana kami jumpe air terjun ni, because mmg takde signboard pun. tapi rasenye kami cari gune gps kot. just tulis air terjun serendah atau serendah waterfall then there you are.

 boyfriend kesayangan. ^_^

 have no time to prepare for food, so tapau nasi lemak. yummeh!


 i tak mandi sebab malas dan nobody nak jaga barang mcm handset, camera etc. tapi lepas tu macam menyesal napelah tak bawak baju salin.

 masa ni awal lagi, tak ramai org, actually ada org, tapi tak siapa berani dok bawah air tu, sejuuukkkk.... sebelah kanan hubs ada 3 mamat mencangkung atas batu sebab tak tahan sejuk. tapi i remove la gambar diorg. hehe.




tengok air terjun tu best kan? mmg best sgt kalau mandi dan direct kene air terjun tu.. tgk mamat 3 orang tu kat kanan tu, setiap kali i amik gambar, diorg akan buat peace, over tau. haha.

sebelum u sampai air terjun ni, u all akan lalui kawasan orang asli.

kalau nak bercuti dengan family, mmg sesuai, bawak anak-anak atau even suamisteri berdua pun boleh dating. yg belum kawen tak boleh dtg buat maksiat. ;)

16 comments:

Sal Saari said...

cam best jer..nak try g lah..

Alan Rizque said...

Dah lama tak pergi mandi air terjun..best jugak kalau dapat pegi hujung minggu ni..tempat ni cantiklah..

nabilah_2908 said...

cantiknya tempat ni..lama dah tk g mndi air terjun...

kt melaka ni paling dekat sagil...tmpt tu dh tk best...huhu

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PART TIME PAPARAZZI

fashah84 said...

cantik nye tempat ni...

:-)

intan izani said...

sal,
mmg best pun, pergilah.

intan izani said...

alan,
sesekali kene restkan minda dengan alam semulajadi... ;)

intan izani said...

nabilah, sini banyak lagi kawasan yang terpelihara dan best. pengunjung pun tak ramai sampai pack tempat tu, so selesa.

intan izani said...

fazee,
cantik kan? jom g sini, kita dating2..

isma said...

umah i kawasan serendah n ujung minggu slalu lepak sini :).
nice view kan?
tp nk bgtau hati2 sikit kat bhgian air terjun yg deras tu,sbb bawah tu kadang2 ada air pusar.bahaya!so,just be careful

intan izani said...

isma,
kan kan? nice kan. iye ke? so far pegi ok... thnx anyway sbb bgtau. ;)

Redbloodsnow said...

eeee bestnyaaaa mandik kat bwh air terjun tueee. teringin ler plak tetiba..hehe

intan izani said...

rbs,
mmg best....!

Anonymous said...

pls sume org jg2... I n my wife hampir got killed today... Already lemas... Jgn pegi kt tepi air terjun tu...

Anonymous said...

betol kata orang atas saya ni.
saya sekelurga hamper mati lepas di air terjun serendah. air terjun kat sini ta selamat. patut letak papan tanda di situ !
alhamadulillah kami sekeluarga selamat .

percaya atau tidak sudah berapa ramai manusia mati kat situ. baca surat khabar , tgk berita. buad research sebelom pergi !

FRN said...

betol kata orang atas saya ni.
saya sekelurga hamper mati lepas di air terjun serendah. air terjun kat sini ta selamat. patut letak papan tanda di situ !
alhamadulillah kami sekeluarga selamat .

percaya atau tidak sudah berapa ramai manusia mati kat situ. baca surat khabar , tgk berita. buad research sebelom pergi !

Anonymous said...

betol kata orang atas saya ni.
saya sekelurga hamper mati lepas di air terjun serendah. air terjun kat sini ta selamat. patut letak papan tanda di situ !
alhamadulillah kami sekeluarga selamat .

percaya atau tidak sudah berapa ramai manusia mati kat situ. baca surat khabar , tgk berita. buad research sebelom pergi !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...