Monday, April 11, 2011

Movie review: Source Code


movie yang i tonton last saturday with hubs. genre: sci-fi.

i rasa, 10 orang yang tengok, 10 orang tentu punye pendapat yang berbeza, depends pada type of movie yang korang suke.cerita die unik. sangat unik. source code ni sebenarnye nama satu program untuk mencari penjenayah di sebalik jenayah yang telah berlaku. hero cerita ni terpaksa kembali ke masa silam dan berada die tempat kejadian jenayah sehingga penjenayah dapat diketahui. itu secara ringkas. nak tahu lebih lanjut boleh bace kat imdb> link. i biasenye kalau nak tengok atau nak download movie, i akan bace info dan review kat imdb dulu. dan untuk cerita ni, so far rating tinggi, 8/10.

untuk i, cerita ni menarik. tapi tak lah terlalu best sampai nak tengok banyak kali. sekali tengok cukup. i suke twist pada ending cerita. mmg menarik, tapi i rasa mungkin ada certain org tak faham. dan ada jugak part sedih sikit, sesekali perasaan sedih tu ada dgn situasi hero tu. sebab sebenarnye die dah nak mati walaupun di kepala die rasa mcm tengah hidup sihat. die diprogram untuk masuk ke dalam badan orang lain yang sebenarnya dah mati dan cuba berada di tempat kejadian jenayah dan terpaksa berulang kali berada di tempat sama sehinggalah die jumpe sape penjenayah tu, dan menariknye, die terpaksa melalui perkara yang sama terlalu banyak kali sampai die ingat dah ape yg terjadi.

ok cukup lah tu, kalau nak ttengok kat wayang i rasa tak rugi, hero hensem, heroin cun, cerita pun not bad, far better dari citer cun si remi ishak tu, tapi nak download je pun boleh, tggu keluar kat syok. hehe. ;)

3 comments:

Mohd Kamal said...

nice info...malam nie nak downloadlah cite nie...siang2 xleh download line lembab sgt

intan izani said...

kamal,
silalah mendownload..;p

fashah84 said...

rajin btol pi tgok wayang eh...ingt zaman dulu2 ko ade buat bisnes sewa cd..ye ler ko ni mmg peminat setia movie2 omputeh ni..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...